Scena

Pismo Džim Keriju: Uveo si me u svijet kokaina, prostitucije, psihičkog zlostavljanja i bolesti

Pismo Džim Keriju: Uveo si me u svijet kokaina, prostitucije, psihičkog zlostavljanja i bolesti
Foto: Ilustracija | Pismo Džim Keriju: 'Uveo si me u svijet kokaina, prostitucije, psihičkog zlostavljanja i raznih bolesti'

U pismu koje je napisala Cathrione White (Ketrion Vajt), bivša djevojka poznatog holivudskog glumca na svom iPadu dvije godine prije samoubistva, Jima Carreyja (Džima Kerija) optužuje da je odgovoran što je ona dobila herpes i što ju je upoznao s drogama.

Pismo koje je napisala prije smrti, javnosti je pokazao advokat koji na sudu zastupa njenu porodicu.

U poruci Cathriona White optužuje glumca da joj je uništio život, a napisala je da joj je prenio polne bolesti i da bi joj se zbog toga trebao izviniti.

'Upoznao si me s kokainom, prostitutkama, psihičkim zlostavljanjem i bolestima', napisala je.

Detaljnije je opisala svoje duševno stanje: 'Odbacio si me nakon što si uzeo od mene sve što je vrijedilo.'

'Prije tebe možda nisam imala mnogo, ali imala sam poštovanje i bila sam sretna osoba', napisala je.

Nije poznato je li Cathrione poslala pismo Carreyju prije nego što je počinila samoubistvo.

U optužbi za ubistvo koju je podnio bivši suprug Cathrione White on tvrdi da je glumac nabavio vrlo opasne i u ovom slučaju smrtonosne lijekove koje je kupio pod pseudonimom Arthur King. Prema pisanju Varietyja, White je upotrijebila ove lijekove za samoubojstvo.

Jim Carrey je podnio kontratužbu kojom ih optužuje za iznudu. Carrey je opisao Cathrione kao lijepu, ali nezrelu i emocionalno nestabilnu ženu.

Carrey je odbacio tvrdnju da je Whiteovoj prenio polne bolesti uz tvrdnju da je ona te bolesti već imala prije ulaska u odnos s njim. Priznao je da joj je platio određeni iznos novca da medijima ne kaže da je herpes dobila od njega. Kazao je da je njegova bivša djevojka počinila samoubistvo 2015. jer ju je grizla savjest zbog novca koji je pristala uzeti.

'Napravio sam grešku prije tri godine jer sam pristao na iznudu da lažne tvrdnje o meni ne bi izašle u javnost.', kazao je Carrey.

Michael Avenatti, koji predstavlja porodicu Cathrione White, za časopis People je rekao kako pismo pokazuje svijetu kako ju je Carrey tretirao dok je bila živa i razornost njegovog neodgovornog ponašanja.

(jutarnji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije