Scena

Prijetio pjevačici i njenom suprugu: "Od života ću vam napraviti pakao"

Prijetio pjevačici i njenom suprugu: "Od života ću vam napraviti pakao"
Foto: Ilustracija | Pretio pevačici i njenom suprugu: "Od života ću vam napraviti pakao"

Džordž Cimerman (34) koji je prije pet godina ubio nenaoružanog Trejvona Martina (17), a potom bio oslobođen optužbi, navodno je slao prijeteće poruke upućene pjevačici Bijonse (37) i njenom suprugu Džeju Ziju (48).

Privođen još dva puta

Cimerman je bio pripadnik "građanske straže", koju čine volonteri u bogatijim predgrađima američkih gradova. Krajem februara 2012. godine Trejvon (17) se vraćao iz prodavnice, kada ga je Cimerman zaustavio i pitao šta tu traži. Verbalno su se sukobili pa je došlo i do tuče, tokom koje je Cimerman izvukao pištolj i pucao u mladića, koji je ubrzo preminuo.

Ovaj slučaj je podgrijao rasne odnose u Americi, pogotovo kada je poslije tronedjeljnog suđenja porota odlučila da Cimerman nije kriv i da je ubistvo počinio u samoodbrani. Nekoliko nedjelja nakon puštanja na slobodu, Cimerman je priveden zbog prebrze vožnje i posjedovanja oružja, a krajem te godine i zbog nasilja u porodici.

Agresivne poruke Džordž je slao privatnom detektivu Denisu Vorenu, koji je za potrebe dokumentarnog serijala o ovom mladiću zvao sve one koji će se u njemu naći.

Serijal se zove "Rest in power: The Trayvon Martin Story", a izvršni producent je pjevačicin muž Džej Zi. U seriji se naime radi o događajima koji okružuju tragičnu smrt Trejvona Martina.

Voren je naime od Džordža primio dosta zlonamjernih poruka, od kojih su neke bile i govorne. Takođe je zvao potencijalne goste u seriji kako bi ih upoznao sa situacijom.

U jednoj poruci Džordž je Bijonse nazvao "siromašnom k**om "i zaprijetio njoj i njenom suprugu.

"Ako ikada u životu vidim nekoga od njiho dvoje, naći će se u ustima aligatora", napisao je Džorž ovom privatnom detektivu i dodao da će im prirediti pakao od života, prenosi Dejli mejl.

Džordž je u maju optužen za uhođenje i uznemiravanje privatnog detektiva. A utvrđeno je da je poruke slao još jednom izvršnom producentu serije Majklu Gasparu, te u njima prijetio da će mu "poslati" porodicu Đenoveze, najmoćniju mafijašku porodicu na svijetu, da se sa njim obračuna.

To je inače jedna od pet porodica koja dominira kriminalom u Njujorku.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije