Scena

Zoran Marjanović se skida s heroina?

Zoran Marjanović se skida s heroina?
Foto: Ilustracija | Zoran Marjanović se skida s heroina?

Zoran Marjanović, osumnjičeni za ubistvo supruge Jelene, pjevačice "Granda", u Okružnom zatvoru pije lijek buprenorfin, poznatiji kao "bup", koji se koristi za liječenje zavisnika od heroina.

Kako piše Kurir, pored tableta za odvikavanje od droge, Zoran pije i sedative poput bensedina, bromazepama, lorazepama i ksalola, tvrdi izvor ovog lista.

"Marjanović na računu uvek ima novca i parama kupuje boskove cigareta, koje potom trampi za kutije ovih tableta. Osuđenik koji trguje sa Zoranom kutiju "bupa" vrednuje oko 4.000 dinara, iako košta duplo manje. Kad Marjanović kupi dovoljnu količinu cigareta, oni se dogovore da u jednoj od prostorija CZ obave trampu", objašnjava njihov izvor.

On takođe navodi da ljekari "bup" propisuju isključivo heroinskim zavisnicima i da ga je vrlo teško nabaviti bez recepta.

"Zoran pije brdo različitih tableta. Nakon što je došao u CZ, on se relativno dobro držao. Međutim, kako je vremem prolazilo njegovo stanje počelo je da se pogoršava, verovatno kad je shvatio da neće izaći iz pritvora, kako se u početku nadao", kaže "Kurirov" sagovornik.

Advokat demantuje

Advokat Zorana Marjanovića, Stefan Jokić pak, izjavio je da nije tačno da njegov klijent uzima lijek za odvikavanje od heroina.

"To su notorne gluposti. Redovno obilazim svog klijenta u pritvoru i znao bih da je to tačno. Sve lekove koje uzima su pod kontrolom doktora zatvorske bolnice, a ako nekih nema ja mu nabavljam na recept", rekao je Jokić.

Podsjetimo, Marjanović je uhapšen septembra 2017. godine i od tada se nalazi u pritvoru pod sumnjom da je prije dvije godine na nasipu u Borči ubio suprugu Jelenu Krsmanović Marjanović.

Optužnica protiv njega je vraćena na dopunu jer je sud naložio da tužilaštvo kao svjedoka sasluša Zoranovu i Jeleninu ćerku Janu. Njeno saslušanje, međutim, još nije zakazano.

(kurir)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije