Muzika

Nina Badrić zbog muzike spremna na sve

Nina Badrić zbog muzike spremna na sve
Nina Badrić zbog muzike spremna na sve

Nina Badrić, hrvatska pop zvijezda, u potpunosti je predana svojoj karijeriji što dokazuju brojni nastupi i osvojene muzičke nagrade širom Hrvatske, BiH i Srbije.

Nedavno je ova Zagrepčanka, čija muzička karijera traje gotovo 15 godina, postala vlasnica još jednog priznanja. Riječ je o muzičkoj nagradi "Indexi", koja je nedavno održana u Sarajevu u okviru manifestacije "Dani muzike". Nina je osvojila nagradu "Indexi" u kategoriji najbolja ženska vokalana izvedba.

"'Indexi' su utkali sebe u stvaranje glazbe na ovim prostorima. Ponosna sam na ovu nagradu" kaže Badrićeva.

NN: Planirate li koncert u Sarajevu?

BADRIĆ: Naravno. Nadam se da će se taj koncert desiti u martu naredne godine. Biće to koncert koji ću realizirati u okviru dvoranske turneje, a koju ću početi iz Zagreba.

NN: Hoćete li se baviti ovim poslom i u poznim godinama?

BADRIĆ: Zbog glazbe sam spremna na sve. Pjevala u nekom klubu za deset eura ili da me neko nagradi, spremna sam na sve. Dakle, nema sredine; ne možeš se baviti glazbom i usput raditi u nekoj firmi ili 15 sigurnih poslova sa strane. Ili vjeruješ u sebe ili ne, bez obzira na to da li ti to ide ili ne ide. Dao mi je Bog da u životu neću ništa drugo raditi nego da ću ovisiti samo o svom glasu i talentu. Ja bih sada potpisala da me sve generacije dugo vole, cijene, poštuju.

NN: Zbog posla često putujete. Da li Vaš privatni život ispašta zbog toga?

BADRIĆ: U kom poslu nema odricanja?! Iza svakog velikog posla stoji veliki trud.

NN: Da li Vam nedostaje više trenutka sa suprugom?

BADRIĆ: Ne, zato što moj muž, kad može, ide sa mnom. Veoma često smo zajedno. Imam tu sreću da moj muž može da putuje sa mnom, jer ima privatni biznis. Tako da on može ostaviti sve i otići sa mnom u neki grad gdje imam zakazan koncert. Hoću da kažem da iza svake karijere, pa bila ona novinarska ili direktorska, stoji veliki rad i trud. Svako ko misli suprotno, taj se vara. Jer, nema uspjeha preko noći. Ukoliko ima uspjeha preko noći, mislim da kratko traje.

NN: Svi očekuju od Vas majčinstvo!?

BADRIĆ: Ja već odavno razmišljam o djeci. Mislim da ću kada postanem majka postati i potpuna osoba. Baš taj dio mi fali da budem još jača i bolja.

NN: Kada se to desi, hoće li Vaša karijera biti u drugom planu ili ćete nastaviti istim tempom?

BADRIĆ: Mislim da nema potrebe birati. Prošla su vremena da žena sjedi u kući, a muž radi. Danas i žena i muž rade. Imam tu sreću da mi je muž prekrasan čovjek. Tako da voli svaki dio mene. U svakom braku su potrebna odricanja. Međutim, mislim da ćemo nas dvoje naći pravi način i da ćemo uskladiti sve svoje termine, te biti jedno drugom podrška.

NN: Rođeni ste u Zagrebu. Mnogi Vaši sugrađani bi se složili da je danas teško i nesigurno živjeti u metropoli kao što je Hrvatska. Da li ste razmišljali da napustite Zagreb?

BADRIĆ: Nikad nisam pomislila da napustim Zagreb. Zagreb je moj grad i Hrvatska je moja zemlja. Kada bi neko tako razmišljao, mislim da bi bilo primitivno. Mene beskrajno rastužuje činjenica da si zapravo bespomoćan. Vjerujem iskreno da sve stvari u našem životu određuje dragi Bog, a mi ljudi možemo samo nešto poželjeti, postići, imati, biti. Posljednja dva mjeseca u Zagrebu vlada apsolutna psihoza. Vjerovatno se svaki građanin Zagreba osjeća kao ja, misli da je "sljedeći", da će negdje sjesti da popije kavu, a u toj ulici se počnu obračunavati kriminalci. Ne znam gdje će nas sve to dovesti.

NN: Vaš posljednji album "07" još je aktuelan. Da li radite na novom projektu?

BADRIĆ: Ima mnogo novih pjesama. Takođe je ostalo nekoliko pjesama koje sam namjeravala da uvrstim u album "07", ali nisam. O novom projektu ću pričati nekom novom prilikom.

NN: Da li ste poželjeli da budete jedna od glavnih akterki nekog mjuzikla?

BADRIĆ: Da. Odgovaralo bi mi po temperamentu sudjelovanje u popularnom mjuziklu "Čikago". Žao mi je što nisam bila u Zagrebu kada je bila audicija. Voljela bih da jednog dana budem dio tog mjuzikla.

NN: Volite glumu!?

BADRIĆ: Volim. Imala sam ponuda, ali kad me nazove neki režiser, pita: "Hoćeš li mi glumiti neku pjevačicu". Neću, dajte mi neku ulogu. Dajte mi povjerenje.

NN: Da li biste prihvatili ulogu koja zahtijeva golišave ili ljubavne scene?

BADRIĆ: Kako kažu poznate glumice - ako je za potrebe filma i filmske umjetnosti, onda bih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije