Gadgets

10 stvari koje Samsung Galaxy S7 može, a iPhone ne može

10 stvari koje Samsung Galaxy S7 može, a iPhone ne može
10 stvari koje Samsung Galaxy S7 može, a iPhone ne može

Bitka tehnoloških giganata i dalje traje, a Appleov odgovor na Samsungovu zvijezdu i nove mogućnosti o kojima trenutno vlasnici najnovijih iPhonea mogu da sanjaju čekaćemo do jeseni.

Samsung je u Barseloni predstavio novu liniju svojih flegšip mobilnih telefona, koja izlazi na tržište 11. marta, i pohvalio se brojnim novim funkcijama koje Galaxy S7 i S7 edge imaju.

Već prethodna S6 linija osvojila je niz pohvala, pa i nagradu za najbolji telefon prošle godine, a Samsung je sada dodatno usavršio mogućnosti i uveo neke nove.

Da li će Galaxy S7 preoteti dio prodaje i slavnom iPhoneu? Sudeći prema novim funkcijama, nije nemoguće. Pogledajte kojih 10 stvari može novi Galaxy , a iPhone (još) ne.

1. Galaxy S7 je vodootporan

Iako je Apple u iPhone 6S dodao zaštitu protiv propuštanja vode, ta zaštita ipak nije toliko jaka da telefon izdrži potpuno potapanje u vodu. Samsung je tu napravio veći korak i Galaxy S7 može da potone više od jednog metra i bude u vodi oko 30 minuta. Galaxy S7 ima IP68 oznaku, što potvrđuje da je otporan i na prašinu i na vodu.

2. Njegova baterija može da se napuni zaista brzo

Novi Galaxy ima mogućnost brzog punjenja baterija preko microUSB-a. Galaxy S6 je već postizao rezultate sa 2 sata punjenja, dok je iPhoneu 6s Plus za punjenje bilo potrebno tri sata. Najveći dobitak za Galaxy S7 na ovom polju je što može brzo da dopuni značajni dio kapaciteta baterije. Već za pola sata napuni se 60 odsto baterije.

3. Napaja se i bežičnim putem

Galaxy S7 može da se napaja i bežično, i to brzo. Zapravo, Samsung tvrdi da će se njihov novi telefon brže napuniti bežičnim putem, nego putem kabla. U praksi to možda ne ispadne uvijek tako, ali bežično punjenje baterije je korisna mogućnost - u toku dana je svakako lakše puniti mobilni na taj način, nego stalno petljati s kablovima.

4. Ima brži autofokus

Kamera Galaxyja S7 ima brži autofokus nego posljednja aktuelna verzija iPhonea.

5. Snima bolje fotografije u mraku

Galaxy S7 ima kvalitetniju kameru za snimanje fotografija u uslovima slabog osvjetljenja.

6. Više memorije zahvaljujući microSD kartici

Samsung je vratio slot za microSD karticu, i to u kućište koje dijeli sa SIM karticom. Tako možete da povećate kapacitet mobilnog telefona za dodatnih 200 GB.

7. Ima jaču bateriju

Standardni Galaxy S7 ima bateriju jačine 3.000 mAh, a S7 edge 3.600 mAh. S druge strane, iPhone 6s ima bateriju od 1,715 mAh, a 6s Plus 2.750 mAh.

8. Samsung pay plaćanje važi i za redovne čitače kartica

Novi Galaxy omogućava digitalno plaćanje kreditnom karticom, i to pomoću gotovo bilo kojeg čitača kartica. Na iPhoneu ova opcija funkcioniše samo ako čitači imaju ugrađenu NFC tehnologiju, što i nije čest slučaj, pa u prodavnici korisnici nikad nisu sigurni da li će moći da plate na taj način.

9. Ima mogućnost da ne gasi ekran

Galaxy S7 dopušta da u bilo kojem trenutku na ekranu možete da pročitate neke osnovne podatke, poput vremena ili notifikacija. Na iPhoneu morate da 'probudite' ekran da biste provjerili novosti.

10. Widgeti koji se prikazuju i na zakrivljenom dijelu

I jedna stvar koju iPhone definitivno ne može da nadmaši jest prikaz i na zakrivljenom dijelu ekrana. Samsung omogućava pristup aplikacijama, vijestima pa i nekim drugima akcijama poput pisanja poruka već sa ivice telefona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije