Gadgets

Ajfon 6 Plus savija se u džepu

Ajfon 6 Plus savija se u džepu
Ajfon 6 Plus savija se u džepu

Nakon početnog oduševljenja za novim pametnim telefonom Ajfon 6 i 6 Plus, "Apple", ali i njihovi korisnici imaju velikih razloga za brigu jer sve više vlasnika Ajfona 6 Plus na društvenim mrežama objavljuje fotografije savijenih telefona.

Oni koji su telefona duže vrijeme držali u prednjem džepu hlača, šokirali su se kada su vidjeli da je telefon savijen.

Već su se raspričali i brojni korisnici na Twitteru koji ismijavaju i kritikuju "Apple" (neki kažu kako ovu "opciju savijanja ekrana nemaju na svojim Androidima"), a na Daily Dotu objavljen je videozapis u kojem je prikazano kako je jednostavno saviti kućište novog modela "Appleovog" telefona.

S obzirom da veliki broj ljudi drži telefone u prednjim džepovima hlača, možemo očekivati da će sve više korisnika imati slične probleme, što bi mogla biti prava katastrofa za kompaniju. Bit će zanimljivo vidjeti kako će ovaj problem komentirati Tim Kuk.

Novi modeli Ajfona tanji su od svojih prethodnika i imaju kućište od aluminija, te neki novinari vjeruju da upravo zbog toga dolazi do savijanja pod pritiskom, dok neki korisnici na Twitteru govore da se ti problemi javljaju samo "hipsterima s uskim trapericama".  Biće zanimljivo vidjeti kako će se ovaj problem odraziti na prodaju novih modela Ajfona u budućnosti i hoće li se neki korisnici, umjesto "savitljivog Ajfona" kojeg su možda planirali kupiti, odlučiti za kupovinu nekog Androida ili Windows telefona, piše Zimo.

Na stranici Cult of Mac napominju kako ovo nije novi problem jer su slične probleme sa savijanjem imali i Ajfon 4S, Ajfon 5, Ajfon 5S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije