Gadgets

Ajfon u ulozi baštovana

Ajfon u ulozi baštovana
Ajfon u ulozi baštovana

TORONTO - Više nema uvenulih biljaka zbog nedovoljne brige ili pretjeranog zalivanja zahvaljujući novoj aplikaciji koja pomaže baštovanima amaterima da održe biljke u životu, tako što im kaže kada ih treba zaliti ili nađubriti.

Aplikacija za Ajfon ima dodatak, senzor koji se stavlja u zemlju pored biljke. Prilikom promjene temperature, potrebe za zalivanjem ili dodatne svjetlosti, korisnik Ajfona dobije poruku koja mu govori šta treba da uradi sa svojom biljkom.

"Kada kupujemo neku biljku dobijamo veoma malo informacija o njoj. Ljudi obično pretjeruju sa zalivanjem i tako 'ubiju' svoju biljku", kaže za Rojters Filip Bolinger, koji je osmislio ovaj sistem.

Uz Koubachi Wifi Plant Sensor korisnici više ne moraju da brinu za svoje biljke. Uređaj prati stanje biljke, a aplikacija sadrži sve detalje o biljkama, od potrebne temperature do godišnjeg doba u kojem rastu.

Analiza stanja biljke se u vidu poruke prenosi na Ajfon, tako da se čuje zvuk svaki put kada je biljci potrebna voda ili neki drugi vid pažnje.

Uređaj može da prati više od 135 vrsta biljaka, uključujući orhideje, paradajz i razne puzavice i palme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije