Gadgets

Apple napokon otkrio zašto se nekima iPhone 6S počeo gasiti

Apple napokon otkrio zašto se nekima iPhone 6S počeo gasiti
Apple napokon otkrio zašto se nekima iPhone 6S počeo gasiti

Dijelu korisnika u cijelom svijetu iPhone 6S se zbog problema s baterijom počeo neočekivano gasiti. Apple je sada na svojim stranicama u Kini otkrio zbog čega se telefoni gase

Apple je napokon objavio izvinjenje i detalje tehničkog kvara zbog kojeg se nekim vlasnicima širom svijeta iPhone 6S gasio sam od sebe.

Ali, istu su poruku objavili na svojim kineskim stranicama.

Još su prošlog mjeseca rekli da će vlasnicima pogođenih telefona zamijeniti baterije i napomenuli da se ne radi o problemu koji bi doveo u pitanje njihovu sigurnost, ali nisu otkrivali detalje kvara.

Sada su otkrili da su telefoni proizvedeni u oktobru i novembru prošle godine imali komponentu u baterijama koja je bila previše izložena zraku prije sastavljanja baterija. Zbog toga su baterije brže degradirale i telefoni su se neočekivano gasili.

Iz Applea dodaju da su telefoni dizajnirani da se automatski gase u određenim uslovima, poput hladnoće te da se radi o gašenju kako bi se zaštitila elektronika.

Svoj serijski broj telefona možete provjeriti na Appleovim stranicama kako bi vidjeli je li i vaš uređaj zahvaćen ovim problemom.

(24.sata)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije