Gadgets

Apple sljedeće godine predstavlja jeftiniji iPad?

Apple sljedeće godine predstavlja jeftiniji iPad?
Foto: N.N. | Apple sljedeće godine predstavlja jeftiniji iPad?

Mnogi se slažu da je Appleov iPad odličan tablet, ali ih odbija njegova visoka cijena. To bi, međutim, moglo da se promijeni sljedeće godine, kada ta kompanija, prema nekim tvrdnjama, planira da predstavi 9,7-inčni iPad koji će se prodavati po cijeni od 259 dolara.

Novi pristupačniji iPad bi imao zadatak da privuče kupce koji smatraju da je aktuelni model od 329 dolara skup. U Appleu vjeruju da bi cijena, niža za 70 dolara, mogla da bude dovoljna za privlačenje novih kupaca.

Izvori bliski Appleu očekuju da kompanija predstavi novi iPad u drugom kvartalu 2018. godine. Osim tipičnim korisnicima, kompanija bi mogla da pokuša da plasira uređaj i potencijalnim korisnicima iz industrijskog i uslužnog sektora.

Još uvijek nije poznato da li će Apple, u cilju smanjenja troškova, promijeniti hardver ili dizajn iPada. Proizvodnja će, navodno, biti povjerena tajvanskom proizvođaču Compal Electronics koji, među svojim klijetima, takođe, ima i Acer, Lenovo, Dell, Toshibu i Hewlett-Packard.

Sniženje cijene ne bi bilo veliko iznenađenje, s obzirom na činjenicu da je prodaja tablet računara znatno opala u proteklim godinama, a iPad je izgubio od Microsoftovog Surface Tableta kada je riječ o zadovoljstvu kupaca.

Niža cijena bi mogla da pomogne iPadu da privuče mušterije koje posebno vode računa o budžetu, a kojima Amazon, Asus i Huawei već nude jeftinije tablet kompjutere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije