Gadgets

Ascend P7 evropski smart telefon za 2014/15.

Ascend P7 evropski smart telefon za 2014/15.
Ascend P7 evropski smart telefon za 2014/15.

BEOGRAD - Pametni telefon Huawei Ascend P7 danas je dobio nagradu za "Evropski smart telefon 2014/15 godine", koju dodeljuje Evropska asocijacija za sliku i zvuk (European Imaging and Sound Association - EISA), saopšteno je danas iz kompanije "Huawei".

To je druga godina za redom da "Huawei" dobija priznanje renomirane evropske kuće koja testira elektronske uređaje, s obzirom na to da je ovu laskavu titulu prošle godine ponio ultra tanki Ascend P6 (predstavljen u junu 2013).

Novi Ascend P7, podržan 4G LTE tehnologijom, redefiniše izvrsnost smart telefona i nastavlja uspjeh modela Huawei Ascend P6.

EISA je pohvalila Huawei Ascend P7 za "prelijepu staklenu završnicu, koja je dostupna u bijeloj ili crnoj boji - po pristupačnoj cijeni". U saopštenju EISA posebno je pohvaljena dvorežimska kamera koja omogućava pravljenje selfie fotografija visoke rezolucije sa prednjom kamerom od 8 miliona piksela, dok zadnju kameru odlikuje senzor od 13 miliona piksela sa blicem i pratećim aplikacijama.

"Veoma smo uzbuđeni zbog ove nagrade i ona je još jedan dokaz da pomjeramo granice u postojećoj industriji pametnih uređaja redefinišući dizajn, kameru i ultra brzu konekciju smart telefona", rekao je Šao Jang, potpredsjednik marketinga Huawei Consumer Business Group.

Za manje od dva mjeseca od premijere u Parizu, u maju 2014, kompanija "Huawei" je prodala više od dva miliona Ascend P7 mobilnih telefona, u preko 70 zemalja.

Na kraju 2013. Huawei proizvodi i usluge bili su dostupni u više od 170 zemalja, a koristila ih je trećina svjetske populacije. U prvoj polovini 2014. kompanija je isporučila 62 odsto više telefona nego u istom periodu prošle godine. Kompanija "Huawei" zauzima na trećem mjestu u svijetu po isporuci, sa prodatih 34 miliona smartfona širom svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije