Gadgets

Asus ima odgovor na jedan od najpopularnijih Xiaomijevih modela

Asus ima odgovor na jedan od najpopularnijih Xiaomijevih modela
Foto: N.N. | Asus ima odgovor na jedan od najpopularnijih Xiaomijevih modela

Kompanija Asus je napravila novi pametni telefon iz srednjeg segmenta, čiji cilj je da se suprotstavi Samsungovim i brojnim kineskim rivalima, među kojima se posebno ističe Xiaomijev model Redmi Note 5 Pro.

U pitanju je ZenFone Max Pro M1, koji ima dosta sličnosti upravo sa pomenutima Xiaomijevim modelom, na šta upućuju i njegove karakteristike. Novi ZenFone ima LCD ekran dijagonale 6 inča, rezolucije 2.160 x 1.080 piksela, Snapdragon 636 procesor i opciju prepoznavanja lica.

Asusov model, međutim, ima nekoliko prednosti nad Xiaomijevim, a to je baterija od 5.000 mAh, svjetliji ekran i kontrast piksela, kao i najnovija verzija operativnog sistema Android - 8.1 Oreo.

Što se kamera tiče, ZenFone i Redmi su jednaki. Oba modela imaju zadnje kamere od 13 i 5 megapiksela. Glavna kamera ZenFonea, međutim, ima nešto bolju rezoluciju, a prednja kamera od 8 MP je slabija od Redmijeve selfi kamere od 20 MP.

Redmi Note 5 Pro, sa 4GB RAM-a i 64GB prostora za skladištenje podataka, ima cijenu od 210 dolara, dok će se ZenFone, sa 3GB RAM-a i 32GB prostora za skladištenje, prodavati za 165 dolara. Asus će ponuditi i verziju sa 4GB RAM-a i 64GB SSD memorije po cijeni od 195 dolara.

ZenFone Max Pro M1 je, prvenstveno, namijenjen indijskom tržištu, a u Asusu kažu da je nastao na osnovu rezultata istraživanja u kome je učestvovalo 2.000 Indijaca.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije