Gadgets

Banjalučanin Zoran Pavlović kreira sadržaje za pametne telefone

Banjalučanin Zoran Pavlović kreira sadržaje za pametne telefone
Banjalučanin Zoran Pavlović kreira sadržaje za pametne telefone

Mladi Banjalučanin Zoran Pavlović uprkos brojnim obavezama koje mu donosi studiranje u slobodno vrijeme kreira aplikacije za pametne telefone i tablet uređaje.

Njegova posljednja aplikacija "Horoskopium" se čak pojavila na Google Play prodavnici prije sedam dana i već su je korisnici iz mnogih zemalja preuzeli više od 1.000 puta, a Pavlović ističe kako je zadovoljan dosadašnjim uspjehom.

"'Horoskopium' je nova domaća aplikacija za Android sa kojom sam htio da omogućim čitanje preciznih dnevnih, nedjeljnih, mjesečnih i ljubavnih horoskopa na telefonu i tabletu. Trudio sam se da za ovu Android aplikaciju napravim moderan dizajn i veoma intuitivan korisnički interfejs koji omogućava da samo jednim dodirom ekrana korisnici dođu svog horoskopskog znaka i izgleda da sam uspio u tome jer su reakcije korisnika veoma pozitivne", priča nam Pavlović.

On dodaje da je aplikacija tako dizajnirana da se prilagođava veličini ekrana, tako da na taj način omogućava dobru preglednost i neometano čitanje, bez obzira na to da li koristite telefon ili tablet uređaj.

"Horoskopium" je Pavlovićeva četvrta aplikacija koju je do sada plasirao na Google Play prodavnicu. Sve dosadašnje aplikacije su bile besplatne za sve potencijalne korisnike, ali kaže da u ovome u budućnosti vidi mogućnost zarade.

"Tehnološke inovacije kao što su pametni telefoni i tablet uređaji su postali naša svakodnevnica i nešto na šta se ljudi oslanjaju bilo da je u pitanju razonoda, potreba za informacijama ili nešto treće", dodaje Pavlović.

Sarađuje sa kompanijama

Zoran Pavlović je trenutno apsolvent Fakulteta za informacione tehnologije u Doboju, a nakon završetka studija planira da potraži zaposlenje u sektoru za programiranje aplikacija za mobilne telefone.

"Već sam sarađivao sa nekoliko kompanija koje se bave informacionim tehnologijama i želja mi je da u se budućnosti nastavim baviti tim poslom. U tehnologiji leži budućnost, tako da posla uvijek ima", navodi Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije