Gadgets

Čudo kineske tehnike: Potpuno providan telefon (FOTO/VIDEO)

Čudo kineske tehnike: Potpuno providan telefon (FOTO/VIDEO)
Čudo kineske tehnike: Potpuno providan telefon (FOTO/VIDEO)

Xiaomi Mi Mix je telefon kome skoro cijelu prednju stranu zauzima ekran i nema nikakvih ivica. Kineski gigant kaže da je ovo koncept, ali u prodaju će ga pustiti sljedeće nedjelje.

Kineski gigant Xiaomi u utorak je predstavio telefon Mi Mix koji bez ikakvih teškoća konkuriše za titulu najljepšeg na svijetu. Dizajnirali su ga u saradnji sa slavnim francuskim dizajnerom Filipeom Starkom, a iako se radi o konceptnom uređaju, telefon je stvaran i može se kupiti.

Uređaj plijeni pažnju velikim 6,4-inčnim ekranom oko kojeg gotovo da nema rubova, a kako bi još više naglasili taj ekran, prednju kameru su gurnuli na njegov donji desni ugao. Što se ekrana tiče, on je Full HD rezolucije, dok je ostatak uređaja napravljen od keramike.

Kao top model karakterišu ga i odlične tehničke karakteristike pa je tako ovdje Snapdragon 821 procesor, baterija kapaciteta 4440 mAh i kamere od 16 i 5 megapiksela.

 

 

Zbog ovakvog ekrana, Xiaomi je uklonio zvučnik i senzor udaljenosti te su ovdje smjestili piezoelektrični aktuator koji proizvodi zvuk, dok telefon udaljenost predmeta osjeti uz pomoć ultrazvuka.

Kinezi će moći da ga kupe već sljedeće nedjelje i to u dvije različite verzije. Model sa 4 GB RAM-a i 128 GB memorije koštaće oko 510 dolara , dok će top model sa 256 GB memorije i 6 GB RAMA koštati 590 dolara.

Loša vijest za mnoge od nas je kako nema previše izgleda da ćemo Mi Mix vidjeti van Kine. Iz idndijskog ogranka kompanije na Redditu su komentarisali kako bi lansiranje telefona na drugim tržištima bilo problematično. Navode da je ovo još konceptni uređaj i da nema previše smisla da ga lansiraju na drugim tržištima. Ovdje su odgovarali na pitanje o dostupnosti u Indiji, ali isti problemi javljaju se na svakom tržištu - od marketinga, prodaje do sertifikovanja, prenosi Android Authority.

 

 

(srbijadanas.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije