Gadgets

Da li iPhone X Face ID može da raspozna blizance?

Da li iPhone X Face ID može da raspozna blizance?
Foto: Screenshot | Da li iPhone X Face ID može da raspozna blizance?

Kada je Apple objavio iPhone X, kompanija je uz telefon predstavila i Face ID sigurnosnu funkciju, koja bi trebalo da donosi veću sigurnost nego Touch ID.

Apple se takođe hvali time da postoji veoma mala šansa da se sistem prevari, zahvaljujući kompanijinim naporima u radu sa kreatorima maski, umjetnicima-šminkerima i drugim.

Ukoliko je tačno da vještački način varanja tehnologije ne može da bude uspješan, šta je sa prirodnim načinom? Kako se Face ID snalazi u raspoznavanju blizanaca? Ovom temom je odlučio da se pozabavi Mashable, koji je nedavno objavio video sa dva para dvojajčanih blizanaca koji pokušavaju da prevare Face ID.

Na nesreću Face ID tehnologije, izgleda da sistem u ovom trenutku nije dovoljno sofisticiran kako bi mogao da razazna razliku između blizanaca, bar na osnovu ovog testa. Oba pokušaja varanja Face ID tehnologije su bila uspešna.

Ovo je svakako jedna od kategorija na kojima bi Apple mogao da poradi u budućnosti, kako bi doatmo načinio Face ID sigurnijim i boljim servisom.

(Ubergizmo)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije