Gadgets

Dva maturanta napravila igricu za android telefone

Dva maturanta napravila igricu za android telefone
Dva maturanta napravila igricu za android telefone

BANJALUKA - Razvojni tim "Black Cat on Beer Barrel", koji čine dva Banjalučanina, maturanta, napravio je novu igricu za android telefone pod nazivom "Climbing Monkey", koja, sudeći po počecima, ozbiljno prijeti da postane globalno popularna.

Igrica, koju se kreirali Banjalučani, na popularnoj aplikaciji za preuzimanje sadržaja Google Play pojavila se prije nekoliko dana i dosad ima veliki broj preuzimanja.

Riječ je o veoma zaraznoj "beskonačnoj" igri za android telefone, gdje upravljate majmunom čiji je cilj što više popeti se na kulu dok vas u tome ometaju razne prepreke. Sve vrijeme sakupljate zlatnike koji će vam kasnije koristiti u kupovini raznih predmeta i nadogradnji svoga lika.

Banjalučanin Stefan Prodanović, jedan od kreatora igre, rekao je kako su ponosni na ovaj uspjeh.

"Iza igrice stoji razvojni tim 'Black Cat on Beer Barrel', koji smo osnovali moj rođak Gavrilo Prodanović i ja. Obojica smo upravo završili srednju školu i planiramo da nastavimo obrazovanje što bliže IT struci i struci na engleskom govornom području zvanoj game development", ispričao je Prodanović.

Mladi, ali ambiciozni tim, igricu je stvarao svega nekoliko mjeseci, a mogli su i kraće, međutim imali su mnogo školskih obaveza.

"U narednom periodu ćemo još malo doraditi ovu igru pa ćemo preći i na drugi projekat. Sanjamo da se jednog dana popnemo u sam vrh industrije igara i radićemo vrijedno kao i do sada da nam se tako nešto i ostvari", kaže Prodanović. Zasad samo rade sadržaje za mobilne platforme Android i IOS.

"Voljeli bismo kada bi neko prepoznao naš rad i kvalitet te kada bismo našli izdavača da nam pomogne u budućem radu", kazao je Prodanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije