Gadgets

Dvije trećine svih Apple uređaja ikada prodatih se i dalje koriste

Dvije trećine svih Apple uređaja ikada prodatih se i dalje koriste
Foto: N.N. | Dvije trećine svih Apple uređaja ikada prodatih se i dalje koriste

Apple uređaji ne završavaju u kanti za otpatke veoma često. Analitičari su otkrili da oko 64 procenta iPhone, iPad, Mac i Apple Watch uređaja, koji su ikada prodati, i dalje ostaju u upotrebi.

Ovo je vjerovatno najprecizniji način mjerenja zadovoljstva korisnika Apple proizvodima, a svakako je mnogo bolji način od anketiranja.

Apple CEO Tim Kuk je nedavno objavio da se bar jednom mjesečno koristi 1,3 milijarde Apple uređaja, što je porast sa jedne milijarde sa početka 2016. godine.

Ovo je analitičara Horasa Dediua navelo na razmišljanje i proračunavanje, pa je analizirao četvoromjesečne finansijske rezultate kompanije Apple za pomenute dvije godine i otkrio da je kompanija isporučila 586,7 miliona uređaja, dok je ukupan broj aktivnih uređaja preko 300 miliona. Dediu je potom koristio logističku funkciju za ubacivanje Apple reultata u grafikon za posljednjih 10 godina, koji pokazuje stopu zadržavanja Apple uređaja od strane korisnika.

On tvrdi da njegov grafikon svakako nije precizan ali da je najbolja tehnika, koja je radila i u ranijim situacijama. Ono što njegov grafikon pokazuje, jeste da korisnici upotrebljavaju Apple uređaje tokom dugog vremenskog perioda, što sugeriše da su zadovoljni njima.

Dediu ističe da je precizno određivanje zadovoljstva korisnika veoma teško, ali i kritično u određivanju dugoročnog razvoja kompanije.

(ReCode)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije