Gadgets

Galaxy S3 među najpopularnijim telefonima

Galaxy S3 među najpopularnijim telefonima
Galaxy S3 među najpopularnijim telefonima

Analitička kompanija OpenSignal sastavila je zanimljivu sliku od telefona koji predstavljaju zastupljenost Android modela na tržištu, na kojoj su Galaxy S3 i kasnije verzije i dalje daleko najpopularniji modeli.

 Android korisnici prije nekoliko godina imali su na raspolaganju oko 4.000 različitih modela, prošle oko 12.000, a ove godine ih je preko 18.000!

Što se zastupljenosti operativnog sistema tiče, KitKat je na oko 21 odsto uređaja, ali novopredstaljeni uređaji i dalje vode, što opet pokazuje problem proizvođača sa isporukom novog softvera za stare modele. Jelly Bean je u različitim izdanjima zastupljen na oko 55 odsto uređaja, ICS na 11, a Gingerbread na čak 14 odsto uređaja. Poređenja radi, gotovo svi iPhoni rade na iOS 7, odnosno posljednjem Apple sistemu. Tačnije, oko 91 odsto njih, piše Balkan Andorid.

U istraživanju je “učestvovalo” 682.000 uređaja, od kojih je 43 odsto proizveo Samsung, što je pad od oko četiri odsto u odnosu na posljednju godinu. Ipak, od prvih 15 Samsung proizvodi 12 Android uređaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije