Gadgets

Galaxy S8 će imati dvije kamere sa zadnje strane i bolju rezoluciju?

Galaxy S8 će imati dvije kamere sa zadnje strane i bolju rezoluciju?
Galaxy S8 će imati dvije kamere sa zadnje strane i bolju rezoluciju?

Iako je Samsung nedavno predstavio najjače ovogodišnje modele Galaxy S7 i S7 Edge, dizajneri i inženjeri ove kompanije već rade na njihovim nasljednicima čije predstavljanje možemo očekivati početkom sljedeće godine, odnosno vjerovatno na Mobile World Congressu u Barseloni.

Ove nedjelje na internetu pojavile su se prve glasine vezane za Galaxy S8 i S8 Edge (ovo je tek početak i do službenog predstavljanja ovih telefona možemo očekivati na desetine novih glasina) prema kojima Samsung priprema dvje velike promjene u odnosu na ovogodišnje modele.

Prvi novitet koji su spomenuli na Cnetu, pozivajući se na kineske izvore, jeste UHD ekran rezolucije 3,840x2,160 piksela – u ovoj kompaniji na ovako visoku rezoluciju odlučili su se kako bi Galaxy S8 i S8 Edge pružili bolje iskustvo virtuelne stvarnosti.

Naime, ovi telefoni kao i ostali najjači mobilni uređaji ove kompanije, moći će da se koriste sa Samsungovim naočarima za virtuelnu stvarnost (Gear VR), a zahvaljujući UHD rezoluciji novi će modeli omogućiti kvalitetniju sliku.

Ako su ove glasine istinite pa se u Samsungu zaista odluče na ekran s ovako visokom rezolucijom, novi modeli bi trebalo da imaju i veliku i snažnu bateriju.

Osim ekrana UHD rezolucije, još jedna glasina koja se spominje jeste dvostruka kamera koja će omogućiti kvalitetnije fotografije, a neki izvori spominju čak i optički zoom.

Osim o novim Samsungovim telefonima, već neko vrijeme kruže glasine da će i Apple svoj nadolazeći model iPhone 7 Plus takođe opremiti sa dvije kamere sa zadnje strane, ali u oba slučaja je riječ o glasinama pa ćemo tek u septembru (na Appleovoj konferenciji), odnosno u februaru sljedeće godine saznati jesu li ove glasine istinite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije