Gadgets

Glasine o iPhone 7 i naša predviđanja

Glasine o iPhone 7 i naša predviđanja
Glasine o iPhone 7 i naša predviđanja

Novi iPhone izlazi tek u septembru, ali to ne spriječava da se pojave razne glasine i "provjerene informacije" o ovom pametnom telefonu.

Imamo još preko stotinu dana do trenutka kada će direktor Apple-a izaći na pozornicu i predstaviti novi i najbolji iPhone.

Iako je to zaista mnogo vremena, postoji toliko mnogo glasina o uređaju koji će izaći da je zaista teško ih sve staviti na jedno mjesto, te procijeniti da li su moguće ili su totalni apsurd.

Šta mi očekujemo od novog iPhonea? Za početak, bateriju većeg kapaciteta i eventualno da bude vodootporan.

OLED ekran tek 2017. godine

Glasina: Appleovi dobavljači se pripremaju na prelazak sa OLED ekran, ali ovogodišnji model neće imati takav ekran. Međutim, sudeći po Bloomberg reportu, Appleov dobavljač - Applied Materials je dobio četverostruko veću narudžbu materijala potrebnog za pravljenje ekrana nego inače. Mnogi ovo povezuju sa tim da bi iPhone koji izlazi u septembru 2017. godine ipak mogao imati OLED ekran.

Mogućnost 3/10: OLED ekrani su tanji, zahtijevaju manju snagu baterije i pružaju bolju sliku, tako da je vrlo vjerovatno da će ih Apple iskoristiti umjesto sad već zastarjelog LCD ekrana. Ono što je čudno, je to, da je iPhone tek sad počeo da se prebaci na ovu tehnologiju. S obzirom da su iz Applied Materials naveli da im treba oko 9 mjeseci da njihove mašine naprave te ekrane, dostave ih i instaliraju, iPhone za 2016. godinu ga najvjerovatnije neće imati.
 

Linije antene neće biti toliko vidljive

Glasina: Slike objavljene na francuskom sajtu koji se bavi tehnologijom nowhereelse.fr, pokazuju da će telefon imati duple zvučnike i na gornjoj i na donjoj strani, dakle, četiri zvučnika. Ove fotografije takođe potvrđuju da neće biti 3.5 mm priključka za slušalice. Takođe, blic na ovoj varijanti će biti ispod kamere, umjesto pored nje. Međutim, fotografije koje je objavio sajt 9to5mac.com pokazuju da je blic na istoj lokaciji gdje je i bio na iPhone 6s. Na obe fotografije se može vidjeti da linije antene, koje su dosad bile na zadonjoj strani uređaja, idu uz gornju i donju ivicu.

Mogućnost 5/10: Ove oprečne glasine mogu da znače nekoliko stvari. Sve kombinacije su otvorene, pa čak i da je su obe fotografije tačne. Forbes magazin izvještava da Apple ima običaj da napravi nekoliko prototipova prije nego proizvod puste u testnu fazu, tako da bi obe mogle biti validne. Ali, da obe procure, izgleda nemoguće.

 

Povratak dizajnu kao iPhone 4?

Glasina: Ako se sjećate iPhonea 4, koji je bio sa obje strane zatvoren staklom, tako da je bilo dvostruko više površina koje bi mogle puči kada bi telefon iskliznuo iz ruke. Postoji priča da bi Apple mogao ponovo reciklirati ovu ideju, ovaj put sa izdržljivijim materijalom, nadamo se. Analitičar KGI Sekjuritija Ming-Či Kuo smatra da ovaj redizajn ipak neće biti ove godine, nego iduće. Predviđa telefon sa 5.8" OLED ekranom koji će imati staklo sa obe strane, a koji će biti manji od trenutnog modela iPhone 6s PLUS. Takođe, predviđa da će imati bežično punjenje, i da će biti izbačeno HOME dugme po kojem je iPhone prepoznatljiv. Umjesto njega će koristiti neku drugu vrstu biometrike - prepoznavanje lica ili skeniranje otiska prsta na ekranu.

Mogućnost 5/10: Pošto je Apple već uradio novi dizajn za iPhone 6 i redizajn za iPhone 6s, a to je dizajn star već dvije godine. Ako Apple planira prelazak na OLED ekran, to je veliki korak, pa će trebati neko vrijeme da se usavrši. Biće interesantno vidjeti koje inovacije će uvrstiti u ovogodišnji telefon.

 

Doviđenja žice, dobrodošle bežične slušalice!

Glasina: Kao što su ove dvije slike prikazale, telefon bi mogao ostati bez 3.5mm džeka, što prikazuje da Apple gura Bluetooth slušalice ili slušalice koje se povezuju na ligntning slot za punjenje. To bi uradili da bi smanjili debljinu telefona. Ovo bi mogao biti i prvi iPhone sa stereo zvukom.

Mogućnost 9/10: Pošto Apple razvija bežične slušalice pod brendom Beats by Dre, ovo će se vrlo vjerovatno dogoditi.

 

Dual kamera

Glasina: Novi iPhone će imati telefoto i širokougaoni objektiv. Kamera će moći da uslika istovremeno sliku sa oba objektiva, ili da jednu koristi za snimanje videa, dok drugom može istovremeno fotografisati. Isto tako, koristiće LinXovu tehnologiju da obe fotografije spoji u jednu zaista kvalitetnu.

Mogućnost 8/10: Trka za dovođenje kamere na DSLR nivo je odavno počela. Samsung je predstavio Duo Pixel tehnologiju na Galaxy S7, Huawei P9 u saradnji sa Leicom ima skoro savršenu kameru... Ukoliko bi iPhone uspio da uradi ovo što najavljuju, mogao bi povratiti svoj ugled telefona sa najboljom kamerom na tržištu, ali, koliko će tanak telefon biti?

 

Najtanji iPhone ikad?

Glasina: Na mnogim portalima se pojavila informacija da će novi iPhone biti tanak samo 6.1mm. To je tačno milimetar manje od aktuelnog iPhonea 6s.

Mogućnost 8/10: Sudeći po tome da je Apple već napravio uređaj koji je te debljine, a i vodi se politikom da je tanje bolje ova glasina je vrlo moguće istinita. Nadamo se samo da neće biti problema sa savijanjem telefona zbog njegove debljine.

 

Objektiv neće viriti van kućišta

Glasina: Objektiv kamere neće stršiti van oklopa novog iPhone-a

Mogućnost 9/10: Svakako se nadamo, jer je Apple kompanija u kojoj se mnogo pažnje daje detaljima, a taj detalj na prethodnom telefonu nije naišao na dobre komentare, ako ništa, bar zbog toga što se nije mogao ravno spustiti na sto.

 

iPhone 7 će biti vodootporan

Glasina: Ovaj najtanji iPhone ikad, sa najboljom kamerom koju će Apple ikada upotrijebiti će biti vodootporan.

Mogućnost 9/10: Smatramo da je ovo vrlo moguće, iz više razloga. Ako pogledamo po internetu, pun je izvještaja iPhonea 6s koji su upadali u vodu i nastavili s radom. Dakle, hardver je spreman, samo još treba da se naprave vodootporne tipke i zvučnici, na čemu Apple, prema dostupnim informacijama, uveliko radi.

 

Vezane vijesti:

"Ajfon SE" sa ekranom od 4 inča: Kvalitet u kompaktnom pakovanju
Najbolji iPhone ikada je stigao u m:tel
15 razloga zašto je iPhone bolji od Android telefona
Pogledajte deset godina evolucije iPhone-a

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije