Gadgets

Globalna isporuka mobilnih telefona premašiće 1.5 milijardi u 2018.

Globalna isporuka mobilnih telefona premašiće 1.5 milijardi u 2018.
Foto: Maxx-Studio | Globalna isporuka mobilnih telefona premašiće 1.5 milijardi u 2018.

Očekuje se da globalna isporuka mobilnih telefona zabilježi rast od 5% na godišnjem nivou, dostižući brojku od 1.43 milijarde uređaja u 2017. godini i porasti dodatnih 4.8% čime će preći magični broj od 1.5 milijardi uređaja, tvrde dobro obaviješteni izvori Digitimes-a.

Tražnja novih mobilnih uređaja od strane korisnika koji će praktično zamijeniti stari uređaj, biće glavni generator tražnje na tržištima jugoistočne Azije, južne Amerike i Afrike što će ujedno i najviše uticati na godišnji rast isporuke mobilnih telefona u periodu od 2018-2022 sa godišnjim tempom rasta između 60-70 miliona uređaja tokom projektovanog perioda. 

Sa izuzetkom kompanija Apple i HMD Global (Nokia) ostatak 20 vodećih, svjetskih proizvođača mobilnih uređaja stiže iz Azije, uključujući i 11 kineskih robnih marki, po dvije iz Koreje, Indije i Tajvana. Kineski brendovi Huawei, Oppo i Vivo će zauzeti treće, četvrto i peto mjesto u globalnom rangiranju najuspješnijih svjetskih proizvođača mobilnih telefona u 2017. godini.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije