Gadgets

GoPro predstavlja novu kameru krajem septembra

GoPro predstavlja novu kameru krajem septembra
Foto: Ilustracija | GoPro predstavlja novu kameru krajem septembra

Proizvođač još uvijek najpopularnijih akcijskih kamera na svijetu najavio je novi model.

GoPro još uvijek drži čelnu poziciju kada su u pitanju akcijske kamere, iako je konkurencija sve žešća, kvalitetnija i, što je u današnje vrijeme mnogima presudno – jeftinija.

Usto, kompanija je upala u financijske probleme, počelo se sumnjati u kvalitetu proizvoda, premda je ta priča vezana uglavnom uz neuspješan pokušaj osvajanja tržišta dronova s bespilotnom letjelicom Karma.

Naravno da se sve reflektovalo i na opšte poslovanje, odnosno financijske rezultate. Ipak, GoPro ide dalje, pa je tako najavljeno da do kraja septembra stiže novi model njihove najpopularnije i najkvalitetnije akcijske kamere.

Riječ je o modelu GoPro Hero 6 Black Edition koji će biti izravni nasljednik modela GoPro Hero 5, uz naravno neizbježna poboljšanja u kvaliteti i funkcijama, prvenstveno kada je u pitanju snimanje videozapisa.

Tako će GoPro Hero 6 nuditi snimanje videa u 4K rezoluciji sa 60 sličica po sekundi (fps), odnosno HD rezolucije s 240 fps, što daje fantastične mogućnosti u postprodukciji, posebno za izvanredne usporene (super slow motion) kadrove.

Kada su u pitanju fotografije, koje nikada nisu bile GoPro “forte”, maksimalna je rezolucija 12 MP.

Dobra je vijest da će svi dosadašnji dodaci koje su kupci nabavili za model Hero 5 biti kompatibilni i s kamerom Hero 6, jer se dimenzije ne mijenjaju.

žOstale funkcionalnosti, kao što su responzivni zaslon na stražnjoj strani kamere, mogućnost glasovnog upravljanja, vodootpornost i slično, takođe se očekuju i na "šestici". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije