Gadgets

Googleovi telefoni biće najjači modeli na tržištu?

 Googleovi telefoni biće najjači modeli na tržištu?
Googleovi telefoni biće najjači modeli na tržištu?

U prvih šest mjeseci ove godine mobilne kompanije predstavile su brojne top modele, a do kraja godine možemo očekivati još nekoliko pametnih telefona koji će konkurisati za najbolji telefon godine.

To su, svakako, novi modeli iPhonea, Samsungov Galaxy Note 7 (ova će kompanija navodno preskočiti jedan broj i nakon Notea 5 predstaviti sedmicu), a posljednje glasine kažu kako bi se za titulu najjačeg mobilnog uređaja na tržištu mogli boriti i nadlazeći Googleovi Nexus telefoni.

Google ne proizvodi sam vlastite telefone, već sarađuje s partnerima poput Samsunga, Huaweija i HTC-a, a za ovogodišnje modele vjerovatno će sarađivati s HTC-om. Ova dva Nexusa radit će na poboljšanoj verziji Snapdragon 820 procesora (modelu 821) koji trenutno pokreće modele poput Galaxyja S7 i S7 Edge, LG-jevog top modela G5, Xiaomijevog Mi 5 i drugih.

Takođe, Snapdragon 820 ugrađen je i u HTC-ov model 10, a upravo bi novi Nexusi trebali biti bazirani na ovom telefonu te bi trebali imati najnoviju verziju Androida, ali i poboljšani model Snapdragona zbog čega će, tvrde na stranici BGR, vjerovatno biti najsnažniji modeli na tržištu. Očekuju se da ih Google predstavi tokom ljeta, zajedno s konačnom verzijom Androida N. 

(NN/dnevnik.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije