Gadgets

HTC planira da izađe sa tržišta telefona niže klase

HTC planira da izađe sa tržišta telefona niže klase
HTC planira da izađe sa tržišta telefona niže klase

Kada pričamo o tržištu niže klase telefona, onda se tu radi o uređajima prije svega namijenjenim tržištima u razvoju gdje bi razlika od 10-20 dolara mogla da napravi razliku i navede korisnika da se odluči za neku drugu marku. Međutim, to takođe znači i izuzetno konkurentno tržište gdje je osjetljivost cijena ključ, a izgleda i da je ovo tržište na kome HTC neće imati veće interesovanje u budućnosti.

Tokom finansijskog izvještaja za četvrto tromjesečje, HTC-ov predsjednik smartfona i povezanih uređaja Čia-lin Čang otkrio je da oni planiraju da izađu sa tržišta telefona niže klase. Čangu je opisao to tržište kao "ultra-konkurentsko" kome nedostaje perspektiva profitabilnosti. Ovo je interesantan potez imajući u vidu da je u prethodnih nekoliko godina, osim kompanijinih flegšip telefona, HTC imao liniju uređaja uglavnom u opsegu između niže i srednje klase.

Ipak, obzirom na to da se radi o veoma konkurentnom tržištu, ima smisla za HTC da fokusira svoje resurse na marketing i razvoj telefona više klase.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije