Gadgets

Huawei P9 - (R)evolucija mobilne fotografije

Huawei P9 - (R)evolucija mobilne fotografije
Huawei P9 - (R)evolucija mobilne fotografije

U 2015. godini Huawei je predstavio svoj premium model među pametnim telefonima - Huawei P8. Vrhunski dizajn i zapanjujuće snažna kamera gurnuli su ovaj uređaj među najbolje uređaje na tržištu. Kvalitet fotografija koje je ovaj telefon pravio je bacio rukavicu u lice konkurenciji. Njegov "mlađi rođak" sada ide sigurno tom utabanom stazom.

Ono što je Huawei zaista dobro shvatio su da je budućnost mobilne industrije oko ovog dijela hardvera nije samo u dizajnu, kvalitetu baterije i ekrana, nego i kvalitetu kamere.

S dolaskom Huawei P9, očekivanja svih su na samom vrhuncu, jer je ovaj telefon definitivno probudio veliko zanimanje kod svakog ljubitelja fotografije.

Ovaj telefon ima 5.2" ekran full HD rezolucije, 4GB RAM memorije i bateriju od 3000mAh.

Izašle su verzije sa slotom za jednu i za dvije SIM kartice.

Šta bismo trebali očekivati od uređaja koji ima ne jednu, nego dvije vrhunske kamere! Nije u pitanju kamera koja pravi 3D video snimke. Firma Huawei je ušla u partnerstvo sa jednom najvećih, najstarijih, ali i najboljih proizvođača fotoaparata i objektiva na svijetu - njemačkom Leicom.

Dual kamera je osmišljena kao kombinacija dvije vrste fotoaparata: fotoaparat sa RGB senzorom(u boji) i sa crno-bijelim senzorom. Mnogi se pitaju čemu ta kamera sa crno-bijelim senzorom, kad je moguće softverski fotografiju u boji pretvoriti u crno-bijelu, ali odgovor je jednostavan. Koristeći crno-bijeli senzor, fotografija ima mnogo "jaču" dubinu crno-bijele nijanse i kontrasta, pa bez sumnje daje oštrije crno bijele fotografije.

Fotoaparat na ovom telefonu ima kvalitet koji je prišao jako blizu kvalitetu fotografije na DSLR aparatima.

U pakovanju uz telefon stižu slušalice i punjač sa odvojivim data kablom.

Ovaj telefon ima garanciju od 3 godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije