Gadgets

Izrezi u ekranu stižu i na Samsung telefone

Izrezi u ekranu stižu i na Samsung telefone
Foto: N.N. | Izrezi u ekranu stižu i na Samsung telefone

Evo loših vijesti za one koji mrze izreze u ekranu (notch). Jedan od posljednjih stubova odbrane u ovom segmentu, kompanija koja još uvijek nije implementirala notch na svoje telefone, konačno posustaje i donijeće ovogodišnji trend na svoje modele telefona.

Na svojoj konferenciji za developere, Samsung je nagovijestio tri različita dizajna za izrez u ekranu, koje planira da koristi na svojim uređajim u budućnosti. S lijeve na desnu stranu, u priloženoj fotografiji, imamo Infinity-U, Infinity-V i Infinity-O. Ovo su brendovi displeja koji će implementirati izreze.

Kao što se može vidjeti, sva tri notcha imaju oblik slova koja se koriste za njihov opis. Modeli U i V koriste tradicionalne izreze, koji su doduše dosta manji nego standardni kakvi se viđaju na telefonima, dok O model ima izrez koji je praktično otvor u ekranu, ali neobično postavljen i nije centriran.

Novi Infinity displej (četvrti model na fotografiji i bez slova u nazivu) izgleda kao ekran bez izreza i okvira, kakav smo svi čekali. Ovaj dizajn je vjerovatno rezervisan za buduće premijum modele, dok bi notch displeji mogli stići na telefone iz srednjeg segmenta.

(NN/benchmark)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije