Gadgets

Kako koristiti rukopis na Apple Watch-u?

Kako koristiti rukopis na Apple Watch-u?
Foto: Ilustracija | Kako koristiti rukopis na Apple Watch-u?

Apple Watch Scribble vam omogućava da koristite vaš rukopis na vašem uređaju. Evo kako možete da aktivirate ovu opciju!

Oni koji su već neko vrijeme korisnici Apple Watch-a, ili bilo kog drugog pametnog sata, vjerovatno znaju šta ovi uređaji sve mogu. Mnogo je razloga zbog kojih vam ovi satovi mogu popraviti dan, iako pomoću njih ne možete direktno da komunicirate.

Na poruke, naravno, uvijek možete da odgovorite pomoću sačuvanih šablona, ali ako to nije ono što vama odgovara, na raspolaganju vam je još nekoliko opcija koje možete da isprobate prije nego što posegnete za vašim iPhone-om. Možete da diktirate, što je odlična funkcija, s obzirom da Watch prepoznaje mnogo različitih jezika.

Druga mogućnost je rukopis, tj. korišćenje Scribble-a. Možete da izaberete neki od standardnih jezika za korišćenje na Apple-ovoj web stranici, a u slučaju da vaš jezik nije među njima, možete lako da ga podesite na sljedeći način.

  •     Idite na Menu vašeg Watch-a
  •     Dodirnite ikonicu Message
  •     Otvorite razgovor
  •     Kada vidite taster Scribble, čvrsto pritisnite displej
  •     Dodirnite ikonicu u obliku Zemlje
  •     Odaberite svoj jezik sa liste

Ako ne vidite jezik, dodajte njegovu Settings > General > Keyboard > Keyboards > Add new keyboard. Nakon toga možete da počnete sa korišćenjem Scribble-a. Sada možete da pišete riječi, slovo po slovo pomoću vašeg prsta, iako mehanizam ne prepoznaje naglašena slova i posebne znakove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije