Gadgets

Koliko energije troše televizori Samsunga

Koliko energije troše televizori Samsunga
Koliko energije troše televizori Samsunga

Laboratorijski testovi istraživačke grupe "ComplianTV" koju finansira EU pokazali da televizori najvećeg proizvođača tih uređaja na svijetu južnokorejskog "Samsunga" u Evropi troše više električne energije u realnoj upotrebi, nego što to pokažu prethodna službena testiranja, piše Britanski "Guardian".

Plazma televizori trenutno su najzastupljeniji uređaji u svijetu, ali su ujedno i veliki potrošači električne energije. Tehnologija ovih uređaja troši veliku količinu energije za prikaz slike što će najvjerovatnije potaknuti Evropsku uniju da donese regulativu kojom će ograničiti prodaju takvih televizora.

Kako piše "Guardian", Evropska komisija istražiće navode o "varanju" na testovima kompanije "Samsung", a obećano je pooštrenje propisa o energetskoj efikasnosti.

Iz "Samsunga", s druge strane, negiraju ovakve tvrdnje, dodajući kako je testiranje obavila Međunarodna elektrotehnička komisija.

Iz "ComplainTV-a" ističu kako bi se "Samsung", ukoliko testovi budu potvrđeni, mogao naći u središtu skandala poput njemačkog proizvođača automobila Volkswagena (VW) gdje je utvrđeno da je u 1,2 miliona vozila VW-a ugrađen sistem koji manipuliše testovima izduvnih gasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije