Gadgets

LG G3 na samom vrhu

LG G3 na samom vrhu
LG G3 na samom vrhu

Izuzetno dobro pozicioniran flagship LG G3 izazvao je veliko interesovanje na tržištu mobilnih uređaja zahvaljujući prvenstveno svojim značajno višim performansama u odnosu na telefone premijum klase drugih proizvođača.

Kao uređaj razvijen primarno na temelju povratnih informacija potrošača, može se reći da predstavlja presedan u dosadašnjoj praksi tehnoloških unapređenja novih smart modela.

LG G3 je u suštini Phablet, ima dijagonalu ekrana od 5,5 inča i QHD rezoluciju 2560x1440 piksela, nudi nevjerovatnu gustinu piksela po inču od čak od 534 ppi, uz osvjetljenje od 477 cd/m2, čime je i na ovom polju daleko pretekao svu konkurenciju.

Ekran uređaja pokriven je Gorilla Glass 3 IPS tehnologijom u kombinaciji s LCD kapacitivnošću i dobro reaguje na dodir. LG G3 je smartfon izuzetno dobre ergonomije, što znači da dobro leži u ruci i pored svojih 146 milimetara dužine, 74 mm širine i debljine od 8,9 mm.

Virtualne tipke smještene na dnu ekrana su promjenjive, što znači da je ostavljena mogućnost korisniku da zavisno od toga da li je ljevak ili dešnjak sam podesi raspored tipki. LG je trenutno jedini proitvođač koji je ponudio tako nešto.

Operativni sistem ovog modela je najnovija verzija Androida 4.4.2 obogaćena LG-jevim korisničkim interfejsom, koji dizajnerski nudi inovativna vizuelna rješenja, kao što su ovalni oblici za ikone, uz  mogućnost promjene izglada ikona.

Jedan od jačih elemenata na LG-ju G3 jeste baterija kapaciteta 3000 mAh, koja se može mijenjati bez odlaska u servis, a u praksi osigurava jedan i po dan intenzivnog korišćenja. Ukoliko se koristi s manje notifikacija, može izdržati i do dva dana. Klasičnim punjačem baterija se može napuniti za nešto više od dva sata.

Prednja kamera ima 2,1 megapiksela, ali snima video u full HD rezoluciji.

Zadnja kamera s 13 megapiksela nema prethodno opisane futurističke efekte, ali LG je i ovdje otišao korak dalje omogućivši okidanje korišćenjem glasovnih naredbi (Cheese, Smile, LG, Kimchi, Whiskey). Kamera snima i 4K video u UHD rezoluciji 3840x2160 piksela, a minuta snimljenog 4K videa je oko 220 MB.

U m:tel ponudi ovaj zaista fenomenalan uređaj u crnoj, bijeloj ili zlatnoj izvedbi možete naći po cijeni već od jedne KM u Moj Mix VIP tarifi. Najbržim kupcima, samo u m.tel-u, obezbijeđen je poklon - LG Wireless Charger! Ovaj uređaj omogućiće bežično punjenje vašeg novog G3 smatrfona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije