Gadgets

Lego Batmobile kojim se upravlja telefonom

Lego Batmobile kojim se upravlja telefonom
Foto: N.N. | Lego Batmobile kojim se upravlja telefonom

Lego je najavio novu liniju povezanih igračaka, a pod imenom Powered Up, te novi set u okviru te serije – Batmobile, kojim će se upravljati preko odgovarajuće aplikacije.

Naime, Lego se okrenuo takozvanim povezanim igračkama (Lego Boost) – tehnologiji u okviru koje djeca mogu da prave igračke, da bi ih potom kodirala, a kako bi mogla da ih kontrolišu preko aplikacije, te je jedna od prvih bila mačka koja može da svira harmoniku.

Powered Up linija će se sastojati od različitih proizvoda koji će varirati u kompleksnosti, a umjesto jednog seta od kojeg je ranije moglo da se pravi više različitih konstrukcija. Tako će neki setovi imati samo baterije, dok će drugima moći da se upravlja preko daljinskog upravljača ili aplikacije, a deca će moći da kupuju i različite dodatke preko kojih će dobijati dodatne opcije.

Novim Batmobile-om će moči da se upravlja preko dva sistema za daljinsko kontrolisanje, a preko Android/iOS Powered Up aplikacije, a kasnije će se pojaviti i interfejs za kodiranje, zahvaljujući kojem će djeca moći da kodiraju brzinu kretanja, pravac, zvukove, te trajanje pojedinih pokreta.

Proizvod će se pojaviti 1. avgusta, a po cijeni od 160 dolara, a set uključuje 321 dio, dva motora i prostor za bateriju.

Lego je nedavno ušao u strateško partnerstvo sa kineskim internet gigantom, kompanijom Tencent, poznatom po kreiranju mikrobloging sajta Weibo i Weixin, najspopularnije kineske aplikacije za razmjenu poruka. Ideja iza udruživanja sa Tencent kompanijom je razvoj online igara, posebno onih koje omogućavaju interakciju sa povezanim igračkama, kao i kreiranju društvene mreže namjenjene djeci u Kini.

(PC/The Verge)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije