Gadgets

Lenovo na IFA sajmu predstavio novitete

Lenovo na IFA sajmu predstavio novitete
Lenovo na IFA sajmu predstavio novitete

BEOGRAD - Kompanija Lenovo predstavila je danas na IFA Sajmu potrošačke elektronike u Berlinu prošireni portfolio tableta, ali i personalnih računara namijenjenih gejmerima.

Prvi osmoinčni tablet iz Lenova TAB S8, koji pokreće Intel Atom procesor, posjeduje infiniti ekran rezolucije 1900x1200 piksela, a One Glass Solution panel osjetljiv na dodir pruža kristalno jasnu sliku.

Na prednjoj strani nalazi se HD kamera od 1,6 megapiksela za jednostavno video-ćaskanje, dok je sa zadnje strane tableta kamera od 8 megapiksela.

Dodatne karakteristike uključuju opcionalnu brzu LTE (4G) konekciju (baziranu na Intel XMMTM 7160) i Wi-Fi konekciju, do 7 sati trajanja baterije kako korisnici ne bi morali da se opterećuju nošenjem punjača, kao i kompatibilnost sa 64-bitnom tehnologijom.

TAB S8, čija ja početna cijena 199 dolara, dolazi sa Android 4.4 KitKat operativnim sistemom, uključuje 2GB RAM-a, 16 GB interne memorije, Bluetooth 4.0 i Dolby dvojne prednje zvučnike.

Lenovo Y70 Touch laptop dolazi sa Intel Core i7 procesorom četvrte generacije i moćnom NVIDIA GTX grafikom, što ga čini idealnim za intenzivno korišćenje za zabavu i HD gejming.

Sa ekranom od 17 inča, Y70 Touch je laptop kompanije Lenovo sa najvećim ekranom osjetljivim na dodir, koji otvara potpuno nove interaktivne mogućnosti za šerovanje video materijala, šerovanje na društvenim mrežama i igranje igrica.

Sa težinom manjom od 3,5 kg, Y70 Touch je tanji i lakši od većine drugih laptop računara u svojoj klasi zahvaljujući eksternom optičkom uređaju koji podržava DVD i Blu-ray.

Model Y70 Touch, po cijeni od 1.299 dolara, nudi do pet sati rada jednim punjenjem baterije kao i prilagodljive opcije memorije i skladištenja, sa do 16GB DDR3L radne memorije i 1TB ŠHD ili 512 GB ŠD za čuvanje podataka.

Gejming notebook Lenovo Z50-75, debljine 2,5 cm, karakterišu AMD FX quadcore procesor, R7-M260DX 2 GB grafička karta i revolucionarni grafički API koji omogućava igricama i aplikacijama da efikasnije iskoriste CPU i GPU, na taj način poboljšavajući performanse do 60 odsto.

Opremljen FHD displejom veličine 15,6 inča i rezolucije 1900x1080 piksela, DDR3L radnom memorijom do 16GB, velikim kapacitetom za skladištenje podataka do 1TB HDD ili 1TB ŠHD, kao i stereo zvučnicima sa tehnologijom Dolby Home Theater, Z50-75 korisnicima nudi izuzetno iskustvo u igranju igrica.

Novi Z50-75, po cijeni od 599 dolara, dolazi uz dvije besplatne igrice koje kupci mogu da odaberu iz širokog spektra ponude AAA naslova poput igrica "Thief" ili "Darksiders", a koje mogu da preuzmu preko posebnog websajta koristeći jedinstveni kod.

Lenovo ERAZER X310 gejming desktop računar karakterišu diskretna NVIDIA GeForce GTX grafika, procesor sa četiri jezgra i do 2TB SSHD ili 256GB SSD skladišta velike brzine.

Kombinovanje snage i brzine pruža mogućnost korisnicima da igraju najintenzivnije igrice sa lakoćom i bez zaostajanja.

ERAZER X310 pojačava doživljaj igranja igrica uzbudljivim zvukom, koji ima podršku za 7.1 kanal i Dolby poboljšanja, a prodavaće se po cijeni od 599 dolara.

Novi dizajn kućišta karakterišu prednje LED osvjetljenje i futuristički profil koji oponaša glatke linije viteškog oklopa.

Na prednjoj strani se nalazi one- touch poklopac priključaka za olakšan pristup i skriveni otvor za ventilaciju koji održava uređaj hladnim kada se igranje zahukta.

Ostale karaktristike uključuju do 32 GB DDR3 radne memorije, četiri USB 3.0 priključka i USB priključak za punjenje koji je uvek uključen, za poboljšano povezivanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije