Gadgets

Microsoft ne odustaje od Windows telefona

Microsoft ne odustaje od Windows telefona
Microsoft ne odustaje od Windows telefona

Ovo je teško vrijeme za fanove Windows Phone platforme, a ni sam Microsoft nije aktivan kada je u pitanju hardverska strana tržišta, dok su razni izvori ukazivali na to da kompanija želi u potpunosti da odustane od Lumia brenda.

Zato i nije iznenađujuće što su mnogi smatrali da je ovo kraj Windows telefona, uprkos nekim izjavama rukovodilaca koji očekuju da Microsoft i dalje bude posvećen Windows 10 Mobile operativnom sistemu.

Ipak, ovde stupa na scenu direktor Satja Nadela koji ponavlja planove kompanije da investira u telefone, objašnjavajući da je krajnji cilj da se fokus prebaci na neke specifične mogućnosti. Govoreći na godišnjem sastanku sa akcionarima, Nadela je istakao da se njegova kompanija ne udaljava od mobilnih uređaja, otkrivajući da je njihov cilj sada da se više fokusiraju na funkcije koje će praviti razliku, poput Continuuma. Nedavne glasine su ukazivale da Microsoft radi na emulatoru koji bi učinio da Continuum bude sposoban da pokreće x86 aplikacije na budućim telefonima.

"Mislimo o mobilnosti široko. Drugim rečima, mi mislimo o mobilnosti koju korisnik može da sprovede preko više uređaja, a ne samo na mobilnost jednog uređaja. Samim tim, mi se ne udaljavamo od našeg fokusa ka mobilnim uređajima. Ono što ćemo da uradimo je da fokusiramo taj napor na diferencijaciju" istakao je Nadela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije