Gadgets

Microsoft patentirao sklopivi telefon sa tri ekrana

Microsoft patentirao sklopivi telefon sa tri ekrana
Foto: N.N. | Microsoft patentirao sklopivi telefon sa tri ekrana

Od decembra je počelo da se pojavljuje nekoliko patenata vezanih za Microsoftov Project Andromeda, koji predstavlja sklopivi telefon koji se pretvara u tablet i obrnuto.

Neki vjeruju da je ovo dugo očekivani Surface Phone. Nova prijava za patent, koju je Microsoft podnio, otkriva da bi kompanija mogla koristiti tri ekrana za ovaj uređaj, uključujući i mali displej prsten u dijelu gdje se nalazi šarka koja spaja ekrane.

Fotografije iz aplikacije za patent pokazuju dva velika displeja sa obe strane uređaja. U sredini, gdje se spoljni ekrani savijaju, nalazi se uski displej koji bi trebalo da prikazuje informacije "koje su spojene sa drugim oblastima ekrana."

Ovo bi uključivalo virtuelne kontrole, vrijeme, poruke, obavještenja i pozive. Prema patentu, informacije koje se prikazuju na trećem ekranu zavise od stanja u kom se šarka nalazi. Drugim riječima, ono što se vidi na ekranu šarke će zavisiti od toga da li je uređaj potpuno otvoren u tablet modu, šator modu ili su ekrani otvoreni kao knjiga.

Microsoftova prijava za patent prvobitno je podnijeta 9. novembra 2016. godine i nazvana je "Uređaj koji koristi šarku za prostor ekrana, kombinovan sa drugim regijama ekrana". Podnosilac prijave je Microsoft Technology Licensing, LLC.

(PhoneArena)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije