Gadgets

Najmanja GoPro kamera: Novi najpoželjniji gadget sportista (VIDEO)

Najmanja GoPro kamera: Novi najpoželjniji gadget sportista (VIDEO)
Najmanja GoPro kamera: Novi najpoželjniji gadget sportista (VIDEO)

Hero4 Session najmanje je kamera koju je GoPro dosad predstavio, ali ovo je i prva kamera s bitno drugačijim dizajnom od prvog modela, koji su izbacili davne 2007. godine.

Njen razvoj trajao je tri godine.

Osim što je najmanja i najlakša (samo 74 grama), ova je kamera i velik pomak za GoPro, jer je prva koja ne treba dodatno kućište da bi preživjela u teškim uslovima ili u vodi do 10 metara dubine.

Kako se radi o manjoj kameri, koja košta 400 dolara, korisnici će morati biti spremni i na neke ustupke. Tako je malena kamera ograničena na 1.080p60 video, ali vjerovatno ćete preživjeti bez 4K podrške. Nedostatak je i što baterija nije izmjenjiva i nudi 1.030 mAh.

Korištenje je prilično jednostavno. Kratki pritisak na okidač uključiće kameru i automatski pokrenuti snimanje videa, dok dugi pritisak pokreće kameru i snimanje time lapse fotografija. Drugi pritisak sprema video ili fotografije i gasi kameru. Fotografije  snima u rezoluciji od osam megapiksela (jedna, burst ili time lapse). Maleni LCD ekran na kameri pokazuje vam režim rada, stanje baterije i veze, piše 24sata.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije