Gadgets

Nakon pametnih telefona stižu i pametne patike

Nakon pametnih telefona stižu i pametne patike
Nakon pametnih telefona stižu i pametne patike

Do sada su neke kompanije poput "Adidasa" i "Nikea" pokušavale da naprave pametne patike tako što su u njih ubacivale senzore koji bi informacije slali na pametni telefon.

Ideja je zvučala dobro, ali nije zaživjela među korisnicima. Međutim, čini se da će kineske kompanije "Xiaomi" i "Li-Ning" ponovo oživjeti ovu ideju i možda napraviti revoluciju.

Za one koji nisu upoznati, "Li-Ning" je kompanija koja se bavi proizvodnjom patika i veoma je popularna u Kini. Nju čak podržavaju i neki svjetski poznati sportisti, među kojima je i Dvejn Vejd.

"Li-Ning" je potvrdio da će se udružiti sa kompanijom "Huami Technology", koja je dio sada već čuvenog "Xiaomija". "Huami" je zadužen za Xiaomi Mi band nosivi gedžet, piše Telegraf.

Pametne patike ovih kompanije u sebi će imati ugrađen senzor, za razliku od "Nikeovih" i "Adidasovih" gdje se senzor kupovao odvojeno. Ovi čipovi će moći da prate broj pređenih koraka, postizanje željenog cilja, a korisnik će sve informacije u realnom vremenu moći da prati na pametnom telefonu.

"Riješili smo da sarađujemo sa kompanijom 'Huami Technology', koja je dosta jaka na polju pametnih nosivih gedžeta. Nadamo se da ćemo moći da ponudimo profesionalnu trkačku pametnu patiku korisnicima u Kini po veoma pristupačnoj cijeni", izjavili su čelnici "Li-Ninga".

Za sada nije poznato da li će se ove patike pojaviti u ostalim zemljama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije