Gadgets

Naočare s integrisanom kamerom za Snapchat

Naočare s integrisanom kamerom za Snapchat
Naočare s integrisanom kamerom za Snapchat

Snapchat je društvena mreža koja se razvila u fenomen našeg vremena, sa brojem korisnika većim od 150 miliona.

Tim koji stoji iza ove aplikacije se svakodnevno trudi uvoditi nove komponente kako bi korisnicima konstantno omogućavali nova iskustva. Ipak, lansiranje sunčanih naočara niko nije mogao predvidjeti.

O čemu se tačno radi?

Snapchat je, nakon nekoliko godina rada, potvrdio da stižu njihove sunčane naočare specijalizovane za snimanje video-zapisa u trajanju do maksimalno 30 sekundi. Video ćete moći snimiti u bilo kojem trenutku, a zatim ga putem bežičnog interneta prenijeti na svoj mobilni uređaj i objaviti na Snapchatu. Naočare će biti jednostavne za punjenje, a bez punjača će moći izdržati do 24 sata. Biće dostupne u tri različite boje, a koštaće oko 130 $.

Šta je Snapchat

Snapchat je aplikacija koja se koristi za slanje foto-poruka koje ne želite da neko sačuva na svoj telefon i koje nestaju u roku od jedne do 10 sekundi…

Omogućuje korisnicima da dijele fotografije ili video-zapise s određenim prijateljima (koji takođe imaju ovu aplikaciju).

Ono što je specifično je da će upravo taj sadržaj nestati sa pametnog telefona u roku od nekoliko sekundi te se izbrisati sa servera i da isti nije moguće ponovo učitati.

Prilikom slanja fotografije ili video-zapisa preko Snapchata sami određujete koliko sekundi će sadržaj biti dostupan prije brisanja (1 - 10 sekundi). Nakon isteka tog roka od jedne do 10 sekundi poruka više ne postoji ni na serveru.

Koristeći ovu aplikaciju, korisnici mogu fotografisati, snimati video, dodati tekst ili svoje crteže, te ih poslati jednoj osobi ili kontrolisanoj grupi primalaca. Te poruke nazivaju se popularno "snapovi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije