Gadgets

Narukvice i cipele koje na klik mijenjaju izgled

Narukvice i cipele koje na klik mijenjaju izgled
Narukvice i cipele koje na klik mijenjaju izgled

Biranje cipela koje pristaju uz odjeću zna biti zamorno, ali to bi vrlo brzo moglo da bude promijenjeno zahvaljujući smartfonima.

Litvanska start-up kompanija "iShuu Technologies" dizajnirala je liniju pametnih cipela pod nazivom Volvorii Timeless. Cipele su to koje mijenjaju boju i izgled zahvaljujući fleksibilnim ekranima kojima su obložene.

Na mjestu prstiju i na potpetici cipele imaju i mogućnost za dodavanje raznih detalja, a u njihovoj unutrašnjosti je smješten Bluetooth prijamnik koji ih povezuje s aplikacijom za smartfon.

Pametne cipele napravljene su od gume i kože i to, barem zasad, u veličinama od 36 do 40.

Prototipi su trenutačno dostupni samo u crnoj i bijeloj boji, a ostale boje planirane su kada i ako kompanija preko Indiegogoa prikupi dovoljno sredstava za finansiranje svog neobičnog projekta. Cilj im je 50.000 dolara, a dosad su prikupili polovinu.

Pametne su i narukvice...

Nisu cipele jedine koje ćemo uskoro moći mijenjati jednim klikom. Sličan koncept predstavio je mađarski start-up LIBER8. Za svoju, kako kažu, narukvicu budućnosti Tango Arc nastoje prikupiti 104.000 dolara.

Poput cipela i narukvica je obložena fleksibilnim ekranima čija se boja i dizajn može mijenjati preko smartfona, donosi 24sata.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije