Gadgets

Naučite programirati pomoću Proto Max robota

Naučite programirati pomoću Proto Max robota
Naučite programirati pomoću Proto Max robota

Proizvođači igračaka itekako znaju kako držati korak s promjenama afiniteta kupaca i napretkom tehnologije. Lego je višestruko povećao prihode tako što je u svoju ponudu uveo likove poput Batmana ili Darth Vadera, dok je Hasbro otišao korak dalje; uz već standardnu paletu Marvelovih i DC-jevih superheroja, nudi igračku koja potiče djecu da uče programirati.

Proto Max, kako mu je ime, novina je u već postojećoj Hasbrovoj liniji proizvoda FurReal Friends. Riječ je o robotu u obliku psića, namijenjenom djeci starijoj od šest godina.

Programiranje je zapravo sekundarna osobina Proto Maxa; dijete se može igrati sa njim tako što će stimulisati neku od ukupno deset tačaka na tijelu robota osjetljivih na dodir kao što je njuška, uši ili rep. Njegova se reakcija može birati između tri unaprijed definisana raspoloženja, a kad djetetu one dosade, na scenu stupa upoznavanje s nekoliko linija jednostavnoga koda.

Prilagođavanje ponašanja Proto Maxa radi se pomoću aplikacije namijenjene za iOS odnosno Android, dakle s tableta ili pametnog telefona. Korištenje iste prilagođeno je uzrastu djeteta i ono će, ukoliko želi nešto kompleksnije ponašanje svog novog ljubimca, kroz igru naučiti osnove programiranja; tako će, recimo, naučiti psa da zalaje kad ga se počeše po leđima.

Hasbro je najavio kako će cijena ove igračke iznositi 120 dolara na američkom tržištu. Koliko će koštati u Evropi i hoće li uopšte biti dostupan kod nas, još ćemo vidjeti.

(NN/zimo.hr)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije