Gadgets

Nije najjači ali je najsigurniji android telefon

Nije najjači ali je najsigurniji android telefon
Nije najjači ali je najsigurniji android telefon

Blackphone android telefon, fokusiran na bezbjednost i privatnost korisnika, dobio je svog nasljednika, Blackphone 2.

Blackphone 2 zasnovan je na Android operativnom sistemu, ali mu je dodana PrivateOS nadogradnja koja ga čini sigurnim za komunikaciju. Na njegovom razvoju radili su mnogobrojni programeri, kriptografi, stručnjaci za sigurnost i eksperti za zaštitu privatnosti iz cijeloga svijeta.

Takođe, objavljeno je da se švajcarska kompanija "Silent Circle" pridružila "Android at Work" programu kako bi privukla poslovne korisnike koji, kada je android u pitanju, žele vrhunsku sigurnost.

Blackphone 2 nije jedan od najjačih telefona, nema ekran s najvećom rezolucijom, niti najbrži procesor, ali zato dolazi sa Silent operativnim sistemom i enkriptiranim aplikacijama za govorne pozive, video pozive, poruke i prebacivanje fajlova.

Ovaj telefon ima ekran dijagonale 5.5 inča sa 1080p rezolucije, Qualcomm Snapdragon 615 procesor, slot za microSD kartice, glavnu kameru od 13 MP i prednju od 5 MP te Bluetooth 4.0. RAM memorija telefona povećana je na 3 GB, a interna memorija na 32 GB.

Kompanija "Silent Circle" tvrdi da je to jedini telefon koji vam omogućuje da u potpunosti kontrolišete svoju privatnost i zaštitite se od svega onoga što bi je moglo ugroziti.

Cijena ovog uređaja još nije poznata, a u prodaji će se naći u septembru.

(TechnoBuffalo)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije