Gadgets

Novi Kindle Paperwhite vodootporan, lakši i tanji

Novi Kindle Paperwhite vodootporan, lakši i tanji
Foto: Ilustracija | Novi Kindle Paperwhite vodootporan, lakši i tanji

Amazon je predstavio novu verziju čitača elektronskih knjiga Kindle Paperwhite koja je vodootporna, ima 8 GB interne memorije i manju težinu i debljinu u odnosu na prethodnike.

Amazon je predstavio novu verziju svog Kindle Paperwhite čitača elektronskih knjiga baziranog na E-Ink tehnologiji.

U odnosu na prethodne verzije iz Kindle Paperwhite serije model za 2018. godine donosi jednu važnu novost, sadrži IPX8 certifikat koji ga čini otpornim na vodu (sat vremena može da bude uronjen na dubinu od dva metra bez ikakvih posljedica ukoliko se radi o slatkoj vodi).

Takođe, novi model je lakši (182 grama) i tanji (8,18 milimetara) od svojih prethodnika i sada umjesto 4 GB sadrži 8 GB interne memorije. Tu je i 6-inčni E-Ink Carta ekran sa gustoćom prikaza od 300 tačaka po inču, a napušten je prethodni dizajn koji je korišćen još od 2013. godine.

Kao i prethodni model i ovaj Kindle Paperwhite donosi LED osvjetljenje za čitanje pri slabijim uslovima osvjetljenja. Postoji i novi korisnički interfejs koje uključuje i redizajnirani početni ekran.

Novi Kindle Paperwhite za 2018. godinu prodavaće se po cijeni od 129,99 evra, koja je identična onoj koju je na početku imao njegov prethodnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije