Gadgets

Novi Obi smartfoni, jeftini ali elegantni i korektno opremljeni

Novi Obi smartfoni, jeftini ali elegantni i korektno opremljeni
Novi Obi smartfoni, jeftini ali elegantni i korektno opremljeni

VAŠINGTON - Nekadašnji izvršni direktor "Applea", Džon Skuli, koji je 2014. osnovao sa Robertom Brunerom firmu Obi Worldphone, predstavio je dva smartfona te kompanije, jeftina, ali elegantna i korektno opremljena, koja funkcionišu pod Googleovim operativnim sistemom Android.

Smartfon četvrte generacije (4G) SF1, s ekranom od pet inča Ful HD, ima procesor "snepdregon 615" sa dva do tri gigabajta RAM memorije i skladišnim prostorom koji može biti 16 ili 32 gigabajta.

On funkcioniše pod operativnim sistemom Android Lolipop i ima dva sistema za snimanje fotografija, od 13 i 5 megapiksela.

Uređaj, takođe, omogućava ubacivanje dvije SIM kartice.

Drugi model, SJ1.5, originalnijeg dizajna, sa slabijim karakteristikama, jeste 3G smartfon s ekranom HD od pet inča.

On ima četvorojezgarni procesor "mediatek MT6580" sa gigabajtom RAM memorije.

Telefon omogućava skladišni prostor od samo 16 gigabajta i ima dva sistema za snimanje fotografija od osam i pet megapiksela, te prostor za dvije SIM kartice.

Dva uređaja biće komercijalizovana od oktobra u oko 12 zemalja sa tržištima u ekspanziji među kojima su Južnoafrička Republika, Vijetnam i Saudijska Arabija.

Cijena prvog uređaja SF1 je 199 dolara i 249 dolara, u zavisnosti od memorijskog kapaciteta, a SJ1.5 košta 129 dolara, što će toj firmi omogućiti da konkurišu velikim brendovima kao što su Samsung ili HTC, mada ostaje da se vidi da li će moći da se izbore sa kineskim proizvođačima, objavljeno je danas na veb portalu 01net.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije