Gadgets

Novi hrvatski smartfon ima "zub", prepoznavanje lica i DTS zvuk

Novi hrvatski smartfon ima "zub", prepoznavanje lica i DTS zvuk
Foto: Printscreen YouTube/Noa Mobile | Novi hrvatski smarfon ima "zub", prepoznavanje lica i DTS zvuk

Hrvatski proizvođač pametnih telefona Noa Mobile priprema novi uređaj kojim planira da nadogradi svoju liniju uređaja srednje klase.

Poslije solidnog modela Noa N7, najnoviji smartfon Noa Element N10 spada u srednju klasu uređaja koji dolazi sa ekranom dijagonale 6,18 inča sa odnosom stranica 19:9 i rezolucijom 1.080 X 2.246 piksela.

N10 koristi osmerojezgarni Mediatek procesor radnog takta 2.5 GHz. Uređaj, koji pokreće Android 8.1, ima 4GB RAM-a i 64GB interne memorije, memorijskim karticama proširive do 256GB.

Jedna od najzanimljivijih karakteristika ovog telefona je kamera. Prednja ima senzor od 6MP, a zadnja od 16 megapiksela, koji uz pomoć dvostrukog Oversamplinga može da snima fotografije i do 96 megapiksela. N10 podržava do dvije SIM kartice, pruža podržku za LTE mreže i ima zvučnicike koji koriste DTS tehnologiju.

Baterija ima kapacitet od 3.600 mAh, što bi trebalo da zadovolji sve korisnike kojima je baterija koja može da izdrži jedan cijeli dan dovoljna.

Vizualno, N10 po "zubu" na prednjem ekranu podsjeća na novu generaciju iPhonea, s time što i sam korisi sistem otključavanja prepoznavanjem lica.

Na sajmu Mobile World Congress u Barceloni N10 je opisan kao uređaj u cjenovnom rangu od oko 400 evra. Tamo predstavljen model je imao nešto jače karaktristike koje izgleda nisu postale dio konačnog proizvoda, pa se pretpostavlja da će cijena ovog uređaja ipak biti proporcionalno niža.

(B92, tportal.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije