Gadgets

Otkriven uzrok problema Galaxy Notea 7

Otkriven uzrok problema Galaxy Notea 7
Otkriven uzrok problema Galaxy Notea 7

SEUL - Samsungovi timovi su proteklih par mjeseci uložili u istraživanje šta je tačno dovodilo do zapaljenja baterije telefona Note 7. Stručnjaci su otkrili kako je do kratkog spoja u bateriji dolazilo kada je separator koji inače služi za odvajanje dopuštao da dođe do kontakta između pozivnih i negativnih elektroda u gornjem desnom uglu baterije. Takođe u obe povučene serije utvrđeni su zasebni faktori koji su dovodili do problema. Dodatni faktor su takođe elektrode koje su bile npravilno postavljanje u kablovima, takođe jedan dio baterija nije imao sloj jedne vrste izolir trake koja se koristi u ovakvim uređajima. Manje više ovo su rezultati dugotrajnog procesa ispitivanja u kojima je prekontrolisan svaki aspect od hardvera, softvera i svih drugih povezanih procesa. Detaljnu analizu problema možete pogledati u Samsungovoj zvaničnoj grafici ispod teksta.

“Zadnjih nekoliko mjeseci, zajedno sa nezavisnim stručnjacima u industriji, vodili smo vrlo temeljitu istragu kako bi pronašli uzrok incidenata u vezi sa Galaxy Note 7,” rekao je DJ Koh, predsjednik odjela za mobilne komunikacije kompanije Samsung i istakao kako je kompanija danas više nego ikad posvećena tome da ponovno dobijem puno povjerenje  korisnika uz pomoć inovacija koje će redefinirati šta se može učiniti za sigurnos.

U tom cilju osmišljen je i jedinstveni proces kontrole baterije u osam tačaka uključujući dodatne protokole kao što su višeslojne siguronosne mjere. Još jerdan od noviteta je novoformirano Savjetodavno tijelo za baterije koji se sastoji od vanjskih savjetnika, akademskih i istraživačkih stručnjaka.

Test u osam tačaka će se sastojati od test izdržljivosti, gde će se raditi prepunjavane baterije, izlaganje ekstremnim vrućinama i stresu. Nakon čega slijedi vizuelni pregled, pa kontrola X zracima, punjenje i praženjenje baterije iznova, test puenjenja baterija gdje se provjerava da li postoji i najmanja šansa curenja sadržaja,  razmontiravanje baterije, simulacija rada korisnika sa telefonom i na kraju DOCV test gdje se prati svaka promjena u naponu.

Galaxy Note 7 je povučen iz prodaje 2. septembra prošle godine, a proizvodnja je prekinuta 11. oktobra kada je ustanovljeno da se problem javlja i u slučaju zamjenskih uređaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije