Gadgets

Otkrivena najveća novina na novom iPhoneu

Otkrivena najveća novina na novom iPhoneu
Otkrivena najveća novina na novom iPhoneu

Ming-Či Kuou iz kompanije KGI, jedan od najpoznatijih analitičara koji prate Apple nedavno je objasnio kako bi trebalo da izgleda novi iPhone, kao i koje će novitete donijeti.

Ovaj smartfon bi trebalo da ima ekran dijagonale 5.8 inča u kućištu veličine današnjeg iPhonea sa ekranom dijagonale od 4.7 inča, piše Apple Insider. Kuo kaže da će 'iskoristivi dio ekrana' imati dijagonalu od 5.15 inča, dok će se u donjem dijelu nalaziti virtualni tasteri i upravo to bi trebalo da bude najveći novitet koji će donijeti ovaj telefon.

Iako Kuo nije objasnio kako je Apple tačno dizajnirao donji dio ekrana, na njemu možemo da očekujemo tastere namijenjene aktivnostima u okviru aplikacija, koje mogu da se mijenjaju u zavisnosti od aplikacija koje se koriste.

Ranije informacije govorile su o senzoru za otiske prstiju koji će biti ugrađen u ekran, a Kuo kaže da bi iPhone mogao da ima i tehnologiju prepoznavanja, lica tako da bi se telefon automatski otključao kada prepozna vlasnika.

Osim navedenog, od novog iPhonea očekuje se i jača baterija, dvostruka kamera, vodootpornost i bežično punjenje i, naravno, najjači Appleov procesor do sada.

Ako su informacije koje je Kuo objavio o donjem dielu ekrana kao području za virtualne tastere tačne, onda se može očekivati i verzija iOS operativnog sistema koja će biti prilagođena upravo ovom modelu.

Na žalost svih ljubitelja Applea koji razmišljaju o kupovini ovog modela, Kuo je potvrdio nedavne glasine da će početna ijcena najjačeg iPhonea iznositi oko hiljadu dolara – uz potpisivanje ugovora ta cijena će biti nešto manja, ali ovo će i dalje biti jedan od najskupljih telefona na tržištu.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije