Gadgets

Ovaj savitljivi Samsung će obradovati brojne gejmere

Ovaj savitljivi Samsung će obradovati brojne gejmere
Foto: N.N. | Ovaj savitljivi Samsung će obradovati brojne gejmere

Nije tajna da Samsung planira da u dogledno vrijeme u svoju ponudu uvrsti i mobilne telefone sa savitljivim ekaranima. Jedan takav su već djelimično pokazali javnosti na svojoj prošlogodišnjoj konferenciji za developere.

Iako zbog zaštite dizajna nije bilo moguće uređaj vidjeti bez zaštitih maski, princip njegovog rada je otkriven.

Sa unutrašnje strane se nalazi veliki ekran koji se po sredini savija, dok se sa spoljne strane nalazi dodatni displej manjih dimenzija koji služi za jednostavniju upotrebu uređaja, na isti način na koji upotrebljavamo standardne mobilne telefone.

Izgleda, međutim, da u Samsungu nemaju namjeru da predstave samo "običan" savitljivi telefon, već da na umu imaju i još jedan model - namijenjen igračima.

Kao što se može vidjeti na render fotografijama, gejming model bi mogao da se presavije na dva dijela - po sredini i pri dnu.

Na donjem dijelu bi se nalazili tasteri slični onima na današnjim džojped kontrolerima.

 

Kada bi se takav telefon koristio kao običan, tasteri bi bili sakriveni u unutrašnjosti uređaja, a površina ekarana bi bila nešto veća.

Postojanje patenta, međutim, ne znači da će takav uređaj zaista i biti proizveden, ali je svakako zanimljivo vidjeti kakva nas tehnološka budućnost kada su pametni telefoni u pitanju očekuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije