Gadgets

Ovo je Samsungov 5,7-inčni sklopivi displej za telefone

Ovo je Samsungov 5,7-inčni sklopivi displej za telefone
Ovo je Samsungov 5,7-inčni sklopivi displej za telefone

Fotografija Samsungovog predstojećeg sklopivog 5,7-inčnog AMOLED displeja preplavila je internet, a kompanija se upravo sprema da predstavi novu liniju sklopivih i savitljivih OLED displeja na Display Week 2016 događaju u San Francisku.

Samsung smatra ovaj ekran za "budućnost tehnologije displeja", a on će se vjerovatno naći u liniji telefona koja stiže sljedeće godine u okviru Galaxy X serije.

Samsungov sklopivi ekran ima 5,7-inčni AMOLED displej rezolucije 2560x1440 piksela, težina mu je svega pet grama a debljina 0,3 mm. Iako displej ne sadrži 4K ekran, rezolucija od 2560x1440 piksela je i dalje dovoljno oštra za 5,7-inčni sklopivi displej.

U maju prošle godine SamMobile je pisao o Samsung Galaxy uređaju kodnog imena Project Valley za koga sada znamo da je Galaxy X telefon. Uređaj će imati dva 4K sklopiva ekrana sa "diamond PenTile" rasporedom subpiksela. Sljedeće godine će alaxy S8, Galaxy S8 Edge, Galaxy Note 7 i Galaxy Note 7 Edge telefoni imati 2560x1440p Super AMOLED displeje dok će Galaxy X imati sklopivi ekran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije