Gadgets

Ovo su trenutno najbolji pametni telefoni

Ovo su trenutno najbolji pametni telefoni
Ovo su trenutno najbolji pametni telefoni

Pametni telefoni su bitni, veoma bitni. Nabavite najbolji koji možete da priuštite.

Nema sumnje da su pametni telefoni najbitniji gedžeti u našim životima. Mobilni uređaji za komunikaciju, čitanje vijesti, zabavu, igranje video igara, fotografijsanje i još mnogo toga. Čak ih ne treba nazivati telefonima jer su to superračunari koje nosimo u svojim džepovima. Skoro sve druge tehnologije koje koristimo se povezuju i komuniciraju na neki način sa pametnim telefonima.

Toliko su napredovali da je danas teško naći neki koji ne može nešto da obavi, bilo da je u pitanju pozivanje, slanje poruka, igranje video igara, surfovanje internetom... Najbolji pameti telefoni imaju odličan dizajn, softver koji se lako koristi, odlično trajanje baterije i vrhunske kamere.

Kada kupujete pametni telefon treba da zante da kupujete najbitniji uređaj u vašem životu. Treba odvojiti vrijeme kako biste pronašli onaj pravi. Mišljenja se razlikuju pa zato birajte uređaj koji će vama najviše odgovarati. Koji će moći da ispuni sve vaše zatjeve.

Evo i liste koju je sastavio poznati The Verge sajt. Dodali smo i nekoliko naših favorita.

Apple iPhone 6S - Prema mišljenju pomenutog sajta, Apple-ov najnoviji model nije najegzotičniji niti je najinteresantniji. Ali zato na svim bitnijim poljima ima šta da pokaže. Takođe, jedan je od rijetkih koji nema preveliki ekran što će neki korisnici znati da cijene. Ne vole svi telefone sa ogromnim ekranima. Uređaj posjeduje odličan dizajn, ekran i kameru.

Google Nexus 6P – Fantastičan kao i prethodni model na listi. Ukoliko želite jedan od najboljih Android telefona trenutno, ovaj je pravi izbor. Premium dizajn, odlične performanse i najnoviji softver. Takođe, kamera je jedna od najboljih.

Samsung Galaxy S6 – Telefon koji je predstavljen početkom godine ali koji još uvijek privlači ogromnu pažnju. A kako i ne bi kada ima sve što treba jedan pametni telefon da ima – odličan dizajn, odličnu kameru koja je takođe jedna od najboljih i fantastičan QHD ekran. Pored ovog, dostupan je i S6 Edge model sa ekranom koji ima zakrivljene ivice.

Motorola Moto X Style – Motorolin novi flagship model. Posjeduje fantastičnu kameru, ogroman ekran visoke QHD rezolucije, jedinstven dizajn. Android verzija je Lollipop 5.1 a uskoro će biti dostupna i najnovija 6.0 Marshmallow.

OnePlus 2 – Kopanija OnePlus je stekla veliku popularnost izbacivanjem OnePlus modela koji je na svim poljima mogao da se takmiči sa konkurencijom ali je imao i jednu veliku prednost u odnosu na njih – nisku cijenu. Ove godine predstavljen je OnePlus 2 model koji, kada su specifikacije u pitanju, ne zaostaje uopšte za drugim telefonima iz visoke klase. Ima 4 GB RAM memorije, odličnu kameru , veliki Full HD ekran i zanimljiv dizajn. Jedina mana je što ne može tako lako da se nabavi.  

Ovde bismo dodali i OnePlus X, telefon slabijih specifikacija ali fantastičnog dizajna, kvaliteta izrade i nevjerovatne cijene. Prema mišljenju čitalaca, vjerujemo da će manji model postati veliki hit.

LG Nexus 5X – Još jedan novi model iz Nexus linije. Za ljubitelje „čistog“ Androida, povoljne cijene je pravi izbor.

HTC One A9 – Model koji donosti dosta toga novog. Za početak, tu je Android 6.0 Marshmallow verzija, kućište od metala koje dosta podsjeća na iPhone, odlična kamera i fantastičan AMOLED ekran.

BlackBerry Priv – Prvi Android telefon kanadske kompanije BlackBerry. Jedinstvenog dizajna sa odličnim AMOLED QHD ekranom čije su ivice takođe zakrivljene kao na Galaxy S6 Edge modelu. Snapdragon procesor, odlična kamera i fizička QWERTY tastatura po kojoj je BlackBerry inače poznat. Takođe, tu je i dodatna bezbjednost koju pruža DTEK softver (aplikacija).

Sony Xperia Z5 – Još jedan Android pametni telefon koji svakako zaslužuje da se nađe na ovoj listi. Poseduje najbolju kameru koja je ikad ugrađena u neki mobilni telefon, odličan OmniBalance dizajn sa matiranim staklom na zadnjoj strani, stereo zvučnike, odličan ekran, a otporan je i na prašinu i vodu.

Microsoft Lumia 950 i Lumia 950 XL - Prvi telefoni sa Windows 10 operativnim sistemom ali i sa fantastičnim kamerama, ogromnim ekranima visoke rezolucije i prepoznatljivim dizajnom Lumia serije.

(N.N./mondo.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije