Gadgets

Pametni krevet vraća sebične spavače na svoje mjesto

Pametni krevet vraća sebične spavače na svoje mjesto
Foto: N.N. | Pametni krevet vraća sebične spavače na svoje mjesto

​Ford je u automobilskom biznisu, ali kompanija nastavlja da otkriva nove načine da primijeni svoju tehnologiju van svojih vozila. Najnovija inovacija proizvođača automobila napravljena je za spavaću sobu.

Ford je preuredio svoje sisteme za pomoć vozaču kako bi osmislio krevet koji će tokom noći držati partnere na njihovim stranama madraca.

Evo kako Fordova inovacija funkcioniše: Madrac je opremljen senzorima pritiska koji mogu  da odrede da li, u nekom trenutku tokom noći, jedna osoba ulazi u prostor za spavanje svog partnera. Krevet onda koriguje "nepravdu" tako što "uljeza" vrati na svoju stranu. Ovo se radi uz pomoć integrisane pokretne trake koja povlači krevet nazad kako bi se osoba vratila na svoju polovinu.

Ležaj koji vas drži na vašoj polovini kreveta je koncept i nije nešto što će biti komercijalno dostupno, i to s dobrim razlogom, jer ko bi želio da spava na pokretnoj traci? Međutim, ovo prikazuje Fordovu tehnologiju na način koji olakšava vizualizaciju. Ista ova tehnologija koja omogućava da se krevet pokreće se takođe nalazi u Fordovim vozilima i može da gurne volan kada osjeti da je vozač previše skrenuo iz svoje trake.

Iako se eksperiment čini čudnim, Ford je i ranije radio slične projekte. Izgradio je kućicu za pse sa noise-cancelling tehnologijom koja je demonstrirala audio sistem koji se nalazi u Edge SUV-u kao i krevetac za bebe koji simulira iskustvo vožnje na zadnjem sedištu automobila.

(PCPress/Engadget)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije