Gadgets

Počela prodaja Ajfona 6: Pogledajte kako se jedan od prvih kupaca osramotio

Počela prodaja Ajfona 6: Pogledajte kako se jedan od prvih kupaca osramotio
Počela prodaja Ajfona 6: Pogledajte kako se jedan od prvih kupaca osramotio

Još i prije nego je Tim Kuk prošlog utorka najavio dva nova modela Ajfona, ispred nekih "Eplovih" prodavnica pojavili su se prvi ljubitelji ove kompanije i zauzeli mjesta kako bi bili među prvim kupcima novih telefona.

Kako se bližio početak prodaje, broj ljudi u redovima bio je sve veći.

Kada je "Eplova" trgovina u Sidneju otvorila svoja vrata, u redu dugom čak 5 ulica stajalo je više od 1.400 ljudi.

Prodaja novog Ajfona počinje u 8 zemalja, a zbog vremenske razlike, fanovi iz Australije, Hong Konga i Japana već su kupili ove gadgete, piše Zimo.

Službeni prvi vlasnici novih Ajfona su tehnološki bloger David Rahimi i njegova djevojka Jasmin Juan. Oni su doletjeli iz San Franciska kako bi pokupili svoje naručene telefone, te su prestigli četiri Australijanca koji su u redu ispred trgovine čekali čak 10 dana.

Ispred "Eplove" trgovine u Pertu, novinarka je na izlazu dočekala mladića Džeka koji je cijelu noć proveo u redu, te je bio prvi kupac Ajfona 6 u tom gradu.

On se u prijenosu uživo htio pohvaliti svojom kupovinom, ali je imao problema s vađenjem telefona iz kutije. Kada je napokon uspio otvoriti kutiju, novi Ajfon 6 pao mu je na pod. Iako se propisno osramotio, njegov je Ajfon "preživio" pad i nije se oštetio.

Početak prodaje novog Ajfona ispred nekih trgovina u Australiji bio je prilično haotičan; pored velikih gužva, ispred jedne trgovine došlo je i do naguravanja nestrpljivih "Eplovih" fanova, gdje je čak morala intervenirati i policija.

Očekuje se da će novi modeli Ajfona oboriti sve prodajne rekorde.

U samo jedan dan naručeno je čak četiri miliona komada, a "Epl" je od proizvođača komponenata navodno naručio između 70 i 80 miliona komada ovih telefona.

Predstavljajući nove modele telefona, Kuk je najavio da će se do kraja godine oni moći kupiti u čak 115 zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije