Gadgets

Predstavljena druga generacija Pixel telefona - Pixel 2 i Pixel 2 XL

Predstavljena druga generacija Pixel telefona - Pixel 2 i Pixel 2 XL
Foto: The Verve | Predstavljena druga generacija Pixel telefona - Pixel 2 i Pixel 2 XL
N.N.

Google je danas zvanično predstavio svoju drugu generaciju Pixel telefona, koja je dugo iščekivana. Pixel 2 izgleda gotovo identično kao njegov prethodnik, dok Pixel 2 XL stiže sa nekim bitnijim dizajnerskim izmenama.

Manji Pixel zadržava 5-inčni displej, sa četvrtastim uglovima i debljim okvirom oko ekrana. Jedina prava razlika sa ranijim modelom se može uočiti na poleđini, gdje je na oba nova telefona smanjen stakleni akcenat koji više ne smeta senzorima otiska prsta (za koje Google tvrdi da su najbrži na postojećim telefonima). Pixel 2 XL je dobio povećanje veličine displeja sa 5.5 inča na šest inča, dok sam ekran prekriva gotovo cijelu prednju stranu telefona. Kamera na Pixel telefonima je takođe povećana pa je primjetna izbočina na poleđini.

Oba telefona podržavaju Active Edge funkciju, što znači da ih je moguće stezati kako bi se aktivirale specijalne funkcija i pozivale aplikacije. Podrazumijevano, stezanje poziva Google Assistant i utišava telefonske pozive.

Google se nada da će nove Pixel telefone na tržištu izdvojiti implementacija novih Pixel kamera od 12,2MP. Zanimljivo je da je Google dao Pixel 2 na rano testiranje na DXO sajtu, gdje je kamera telefona ostvarila ocjenu od 98 poena (poređenja radi iPhone 8 Plus i Galaxy Note8 imaju ocjenu od "samo" 94 poena). Ove godine, kamera koristi nešto što Google naziva "dual-pixel senzor", koji bi bukvalno trebalo da svaki piksel podijeli na dva. Postoji veliki broj prednosti ovog sistema, kao što je nuđenje portret moda bez potrebe za drugom kamerom. Tu je i 8MP prednja kamera.

Pixel kamera ima i podršku u vidu velikog broja AR (augmented reality) funkcija, uključujući i AR stikere. Korisnici će moći da dodaju 3D likove i emotikone u fotografije i video klipove, kao i da ih gledaju kako se pomeraju naokolo. Google će sarađivati sa partnerima kako bi implementirao poznate likove, uključujući one is serije Stranger Things, kao i Star Wars franšize.

Foto: The Verve
Foto: The Verve

Kada je u pitanju početni ekran, Google je implementirao neke izmjene. Najprimjetnija je da je sada tu polje za pretragu u samom dnu ekrana, ispod samog app docka. Iznad se nalazi "at a glance" vidžet koji prikazuje dolazeće sastanke, kao i datum i temperaturu. Telefoni će podržavati always-on displej, kako bi prikazivai obavještenja i vrijeme. Takođe, ovogodišnji Pixeli će imati i always-on mikrofone za slušanje muzike i prikazivanje onoga što se sluša na ekranu, čak i ako je to nešto sa radija.

Novi Pixel telefoni će biti i prvi koji dobijaju Google Lens. Kada se aktivira, korisnik će moći da usmjeri kameru na različite objekte, a Google će automatski obezbijediti informacije o njima. Takođe, moći će da skenira email adrese i Wi-Fi lozinke i iskoristi te informacije kada je potrebno.

Pixel 2 će biti dostupan u bijeloj, crnoj i plavoj boji, po cijeni od 649 dolara za 64GB model i 749 dolara za 128GB model. Pixel 2 XL će biti dostupan u crnoj i bijeloj boji, po početnoj cijeni od 849 dolara za 64GB i 949 dolara za 128GB model. Oba telefona će se na tržištu naći od 17. oktobra.

(The Verve)

Video

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije