Gadgets

Predstavljeni Huawei Nova 2 i Nova 2 Plus telefone

Predstavljeni Huawei Nova 2 i Nova 2 Plus telefone
Predstavljeni Huawei Nova 2 i Nova 2 Plus telefone

Huawei linija telefona iz gornjeg srednjeg segmenta stigla je do druge generacije, a njeni najnoviji članovi su Nova 2 i Nova 2 Plus modeli. Dizajnom, novi modeli više podsjećaju na flegšip P-seriju.

Na poleđini telefona nalazi se dual-camera sistem, koji se sastoji od 12MP senzora (f/1.8) i 8MP senzora koji pomaže pri optičkom zumiranju i portret modu. S prednje strane je smještena prilično dobra 20MP kamera.

Nova 2 i Nova 2 Plus modeli imaju jednodelno metalno kućište i razlikuju se samo po veličini ekrana – Nova 2 ima 5-inčni ekran, dok Plus model ima 5.5-inčni displej. Oba ekrana su LPTS LCD, sa 1080p rezolucijom, prekrivena 2.5D zakrivljenim staklom.

Metalno kućište je debljine svega 6,9 milimetara za oba telefona, a i pored tankog profila kapaciteti baterija su pristojni i iznose 2950mAh za Nova 2 i 3340mAh za Nova 2 Plus model.

 Treba napomenuti da je Snapdragon 625 čipset, koji su koristili modeli prve generacije, zamijenjen novim Kirin 659 čipsetom.

Huawei Nova 2 i Nova 2 Plus imaju dosta memorije za cijenu po kojoj se prodaju – 4GB RAM i 64GB internog prostora, odnosno 4GB RAM i 128GB interne memorije. Nova 2 će koštati oko 325 evra, dok će se Nova 2 Plus prodavati za oko 375 evra. Telefoni će se na tržištu naći od 16. juna.

(NN/balkanandroid.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije